Recensies

Review: Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Eleanor & Park is een boek waarover ik al veel positieve verhalen heb gehoord van andere boekenbloggers. Het boek stond dus al een tijdje hoop op mijn wishlist. Laatst was er een actie op Bol.com, waar je 3 Engelstalige boeken voor 25 euro kon kopen. Ik twijfelde niet en besloot dit boek te bestellen (samen met twee titels van John Green). Eleanor & Park heb ik binnen een paar dagen uitgelezen.

DSC_0170

 • Auteur: Rainbow Rowell
 • Taal: Nederlands
 • 336 pagina’s
 • Uitgever: van Goor
 • November 2014
 • Genre: Young Adult
 • ISBN: 9000342635

Dit fantastische boek vertelt het verhaal van Eleanor en Park, tijdens één schooljaar in 1986. Elke dag zitten ze naast elkaar in de bus naar school en na een tijdje bloeit er iets tussen hun op. Ze delen een passie voor stripboeken en muziek. Eleanor & Park zijn elkaar eerste liefde, en ook al weet je dat je eerste liefde nooit je laatste zal zijn, ze proberen er samen wat moois van te maken. Na het lezen van de eerste bladzijde, weet je al dat Park met een gebroken hart achterblijft, maar juist hierdoor wil je weten wat er is gebeurd en waarom hun liefde geen stand heeft gehouden. Eleanor heeft het thuis erg moeilijk en dit speelt als een rode draad door het verhaal. Eleanor gedraagt zich hierdoor wat vreemd en valt op school enorm door haar rare kleding en rode haren. Park houdt echter onvoorwaardelijk van Eleanor. Ik vond het ontzettend leuk om te lezen hoe langzaam hun liefde is opgebloeid en hoe ze elkaar stapje voor stapje beter leren kennen. Eleanor & Park is geen cliché liefdesverhaal en ook geen verhaal zoals in de film. Het verhaal is aandoenlijk, heftig en zou zich zomaar bij jou op school kunnen afspelen. Dat maakt het boek zo geloofwaardig. Het einde is heftig en emotioneel en doet je beseffen dat de liefde ontzettend moeilijk kan zijn. Een relatie is hard werken en kan, ondanks dat je allebei ontzettend graag wilt, fout lopen.

Eleanor & Park is zo’n boek dat ik keer op keer opnieuw kan lezen. Mijn favoriete fragment uit het boek gaat over Romeo & Juliet. Tijdens een les wordt dit bekendste liefdesverhaal ter wereld besproken. De docent vraagt aan zijn leerlingen hoe het kan dat dit verhaal dat minstens 100 jaar oud is, nog steeds zo bekend is. Park geeft op deze vraag een fantastisch mooi antwoord: “Because people want to remember what it’s like to be young? And in love?“. En zo is het precies.

De schrijfstijl van de auteur leest erg prettig en het verhaal is zo boeiend, dat ik als lezer door de pagina’s heen vloog. Ik vond Eleanor & Park echt een ontzettend leuk en lief boek. Geschikt voor liefhebbers van John Green. Eleanor & Park is in Engelse uitvoering te koop voor 10,00 op Bol.com. De Nederlandse vertaling is ook verkrijgbaar voor 12,50.

Bron afbeelding: A Lover’s Anthology

[bol_product_links block_id=”bol_54ee2429e8644_selected-products” products=”9200000027127949″ name=”Eleanor & Park” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Celeste 7 maart 2015 at 06:49

  Kende het boek nog niet, maar lijkt me ook wel een mooi boek om te lezen, wie weet binnenkort een keer!

 • Reply Lisa 7 maart 2015 at 11:06

  Helemaal mee eens! De geloofwaardigheid van het boek vond ik ook één van de mooiste dingen aan dit boek. Het voelde allemaal levensecht aan en daardoor was het een beetje alsof ik naast ze stond terwijl alles gebeurde!

 • Reply Ellis 8 maart 2015 at 17:08

  Wat een fijne recensie, ik kende je blog nog niet. Maar nu wel 😉 En daar ben ik blij om!

 • Reply Ellis 8 maart 2015 at 17:09

  Wat een fijne recensie! Ik kende je blog nog niet, maar nu wel en daar ben ik blij om~!

  • Reply Ellis 8 maart 2015 at 17:09

   Oeps, een dubbel comment is misschien wat overdreven;)

  Leave a Reply

  *