Recensies

Review: Ga voor mij – Jennifer Lynn

New Adult boeken zijn hip in de boekenwereld en wat mij betreft gaan ook Nederlandse uitgeverijen dit genre oppakken. In het New Adult genre staat een sexy, verleidelijke liefdesrelatie centraal, waarin vooral de mannelijke personages onweerstaanbaar zijn. Het studententhema staat centraal en alle problemen die studenten maar kunnen ondervinden. Twee weken geleden schreef ik een review over Wacht op mij van Jennifer Lynn. Ga voor mij is een vervolg op Wacht op mij, maar in dit verhaal speelt het zusje van Cam de hoofdrol.

De negentienjarige Teresa droomt van een carrière als danseres, maar door een blessure moet ze die droom even on hold zetten. Totdat haar been weer beter is gaat ze naar de universiteit waar haar broer Cam op zit. En hij is niet de enige: ook Jase, met wie ze ooit een verboden kus deelde waar ze graag aan terugdenkt, studeert hier. Meteen als ze hem weer ziet valt ze voor hem, maar hij houdt de boot af. Ze begrijpt niet waarom en dat frustreert haar, want zij kan zich nog moeilijker over hem heen zetten dan over haar blessure. En dat zegt wat. 

  • Auteur: Jennifer Lynn
  • Taal: Nederlands
  • 336 pagina’s
  • Uitgever: Zk
  • Maart 2015
  • Genre: New Adult
  • ISBN: 9401903514

Wat ik zo leuk vind aan Ga voor mij, is dat de Cam en Avery ook in het verhaal voorkomen, maar dat Teresa en Jase, de beste vriend van Cam, de hoofdrol spelen. Net als in Wacht op mij, speelt een meeslepend liefdesverhaal de hoofdrol, waardoor het boek lastig weg te leggen is. Het verhaal is echter een stuk spannender en er komen heftige gebeurtenissen in voor. Hierdoor is Ga voor mij wat zwaarder dan Wacht op mij, maar ook iets minder realistisch. Alle personages in de boeken van Jennifer Lynn hebben een heftig verleden, wat het verhaal niet zo realistisch maakt. Natuurlijk heeft iedereen in de echte wereld wel eens iets naars of heftigs meegemaakt, maar de auteur weet het wel te overdrijven in haar boeken. Toch maakt dit de boeken niet minder leuk, want ik kan even helemaal wegdromen in het verhaal en beide boeken heb ik binnen twee werkdagen uitgelezen. Dat zegt toch genoeg?

Klein minpuntje: het boek bevat redelijk wat spelfoutjes en er ontbreken nogal wat komma’s, maar ondanks dat heb ik erg van het boek genoten.

In oktober 2015 verschijnt er een vervolg op Ga voor mij, waarin Calla, een vriendin van Teresa de hoofdrol speelt. Dat boek heet Blijf bij mij en zal gaan over de moeilijke relatie tussen Calla en haar moeder. Ik kijk met veel plezier uit naar dit volgende deel!

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*