Recensies

Review: Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

In de zomervakantie kreeg ik een mailtje van Bruna Uitgevers A.W. of ik interesse had om mee te doen aan de Blogtour rondom Het geheim van mijn man, de nieuwe roman van auteur Liane Moriarty. Zowel de flaptekst als de cover spraken mij heel erg aan, dus ik wist niet hoe snel ik ‘ja’ moest zeggen.

Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik dood…

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat, die niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf. Liane Moriarty heeft een pageturner geschreven die je aan het denken zet: over hoe goed je degenen van wie je houdt eigenlijk kent – en hoe goed je jezelf uiteindelijk kent…

  • Auteur: Liane Moriarty
  • Taal: Nederlands
  • 400 pagina’s
  • Uitgeverij: Bruna Uitgevers, A.W.
  • September 2015
  • Genre: roman
  • ISBN: 9022960641

In Het geheim van mijn man spelen, naast Cecilia die bij toeval een brief van haar man vindt, ook twee andere vrouwelijke personages de hoofdrol. Tess leidt een rustig leventje met haar man en zoontje, maar komt er dan onverwacht achter dat zij en haar ma zich eigenlijk in een huwelijkscrisis bevinden. Ook is er Rachel, wiens dochter op 17-jarige leeftijd vermoord is. De moordenaar is nooit gevonden, waardoor Rachel deze verschrikkelijke gebeurtenis nooit achter zich heeft kunnen laten. Hoe deze drie personages en verhaallijnen op een gegeven moment samenkomen vond ik erg goed beschreven van de auteur, elk personage heeft iets herkenbaars waardoor je erg meeleeft met hun problemen. Ik vond het verhaal ook heel erg realistisch, hoe gruwelijk ook.

Het geheim van mijn man was een boek dat me constant in de greep had. Ik moest weten hoe het verhaal verder zou gaan en wat Cecilia met de informatie in de brief zou gaan doen. Ik kon me heel erg goed inleven in hun frustraties en tweestrijd. Ondanks dat het geen slecht boek is en het verhaal me erg boeide, miste ik wel een soort plotwending die me compleet weg zou blazen. Een Gone Girl of Het meisje in de trein-achtige plotwending bijvoorbeeld. Maar dat gebeurde niet, waardoor het verhaal ietwat vlak bleef. Het informatie in de brief van de man van Cecilia kwam voor mij ook niet uit de lucht vallen en wat mij betreft had ze die brief ook iets eerder in het verhaal mogen openen, in plaats van halverwege het boek. De epiloog was wel ontzettend sterk van enorm van toegevoegde waarde voor mij. Zonder de epiloog was het verhaal voor mij niet afgeweest.

Ben jij benieuwd geworden naar Het geheim van mijn man?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*