Recensies

Review: Het Zwemfeestje – Madeleine Wickham

Sophie Kinsella is bekend van de vele chicklits en de Shopaholic-reeks. Onder het pseudoniem Madeleine Wickham schrijft ze romans met een serieuze tint. Het Zwemfeestje gaat over de familie Delaney, die jaarlijks een groot zwemfeest voor het dorp organiseert. Louise besluit samen met haar twee dochtertjes het zwemfeest te bezoeken. Daar komt ze tot haar grote schrik haar ex tegen. De spanningen lopen hoog op tussen de twee, waardoor ze de aandacht voor hun dochters verliezen. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks met Louise’s dochtertje, waar het hele dorp van schrikt. De Delaney’s zijn diep geschokt wanneer ze ontdekken dat Louise van plan is hen aan te klagen.

 • Auteur: Madeleine Wickham
 • Taal: Nederlands
 • 288 pagina’s
 • The House of Books
 • April 2012
 • ISBN: 9044335391
 • Genre: Chicklit

De auteur van Het Zwemfeestje kennen we van vrolijke, humoristische boeken en ondanks de vrolijke kaft van Het Zwemfeestje, is dit boek tragisch en spannend. Ik kon me erg goed inleven in de hoofdpersoon. Louise raakt in dubio, zal ze de familie Delaney aanklagen wegens nalatigheid of kan ze beter accepteren dat er sprake was van een tragisch ongeval? Ik weet niet wat ik in eenzelfde soort situatie zou doen. Het boekt leest makkelijk weg door de fijne schrijfstijl van de auteur. Het verhaal is spannend genoeg, waardoor het lastig is om het boek weg te leggen. Nadat ik het boek had uitgelezen, was ik tevreden met de keuzes van Louise en hield ik een bevredigend gevoel over.

Het Zwemfeestje is een fijn boek op een warme zomerdag aan het strand. Het verhaal is niet heel bijzonder en zul je dwaarschijnlijk ook snel vergeten. Ik moet zeggen dat ik dat bij meer boeken van Sophie Kinsella heb, maar dat maakt de boeken niet minder leuk om te lezen.

[bol_product_links block_id=”bol_54d91f8d7a0b5_selected-products” products=”9200000002271475″ name=”Het zwemfeestje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Eveline 20 maart 2015 at 11:00

  Ik heb dit boek ook ooit gelezen en inderdaad, ik ben het verhaal al compleet vergeten. Ik mis de boeken van Madeleine Wickham wel, volgens mij heeft Sophie Kinsella al een tijdje niets onder deze naam uitgegeven?

  • Reply Nynke-Boudien 20 maart 2015 at 12:07

   Klopt, erg jammer vind ik dat! De boeken onder de naam Madeleine Wickham vind ik de laatste jaren een stuk leuker dan de chicklits a la Shopaholic. Die beginnen hun originaliteit toch wat te verliezen en ik vind dat bijv. Het zwemfeestje een stuk meer inhoud heeft.

  Leave a Reply

  *