Recensies

Review: Hitte – Lis Lucassen

Hitte is een boek waar ik een tijdje geleden ontzettend veel recensies over voorbij heb zien komen in boekenblogland. Hitte, geschreven door Lis Lucassen, wordt gepresenteerd als de eerste Nederlandse New Adult. Lis Lucassen is het pseudoniem voor thrillerauteur Olga Hoekstra. De laatste tijd lees ik graag boeken van Jennifer Lynn en Colleen Hoover, dus ik ben heel erg benieuwd of deze Nederlandse New Adult daaraan kan tippen.

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

  • Auteur: Lis Lucassen
  • Taal: Nederlands
  • 217 pagina’s
  • Uitgeverij: Storm Publishers
  • Maart 2015
  • Genre: New Adult
  • ISBN: 9492098067

Het verhaal is opgebouwd is 51 korte hoofdstukken, die wisselend vanuit het perspectief van Lynn en Daan verteld. Door de korte hoofdstukken en de fijne schrijfstijl, leest het verhaal lekker weg. Ik had het boek binnen een dag uitgelezen. Ik vond het verhaal erg boeiend en leuk, al miste is wel een grote plotwending of gebeurtenis waar naartoe werd gewerkt. De heftige problemen waar Daan en Lynn mee worstelen, voelde ik wel aankomen. Toch maakt dat het verhaal voor mij niet minder sterk, de gebeurtenissen waar Daan en Lynn mee hebben moeten worstelen zijn niet niks en ze weten het beide nog geen plek te geven. Tot ze elkaar ontmoeten. De opbloeiende liefde en de aantrekkingskracht tussen beide was goed te voelen en ook ik waande me op een tropische plek.

Het tweede deel van het verhaal vond ik duidelijk het beste deel. De karakters kwamen wat meer los en we leerden ze beter kennen. Vooral de afwisseling tussen het heden en gebeurtenissen uit het verleden vond ik leuk om te lezen. Het verhaal eindigt met een epiloog, die mij als lezer erg tevreden achterliet. De auteur heeft haar best gedaan om het New Adult genre in Nederland op de kaart te zetten en wat mij betreft is dat gelukt. Ik zou Hitte zeker aanraden aan liefhebbers van Colleen Hoover, omdat er een goed evenwicht zit tussen opvloeiende liefde, verleiding en zware, psychologische thema’s.

Heb jij Hitte al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*