Recensies

Review: Honingzoete dagen – Sarah-Kate Lynch

Cherie-Lynn ‘Sugar’ Wallace volgt elke lente haar bijen naar een nieuwe stad. Dit jaar, toen ze koningin Elizabeth VI op de oude landkaart neerzette, bleek New York haar bestemming. Daar aangekomen loopt ze behalve haar nieuwe buren – de schuwe Ruby, Lola en haar dochtertje, chefkok Nate die niet van mensen houdt en de werkloze oud-portier George – vrijwel meteen de knappe Schot Theo tegen het lijf. Hoewel hij haar hart sneller doet kloppen, weigert ze daaraan toe te geven. Sugar gelooft niet meer in de liefde, maar haar bijen wel…

 • Auteur: Sarah-Kate Lynch
 • Taal: Nederlands
 • 336 pagina’s
 • Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
 • Augustus 2015
 • Genre: roman
 • ISBN: 9026136935

Honingzoete dagen vond ik echt een heel erg leuk boek om te lezen. De auteur weet haar liefde voor reizen en lekker eten perfect te verweven in dit verhaal en regelmatig liep het water over mijn tanden. Ik hou totaal niet van bijen, maar een scheutje honing in de thee vind ik erg lekker op zijn tijd.

Het hele sfeertje van het verhaal deed me een beetje aan een sprookje denken, vooral de rol die de bijen spelen. Het verhaal is heel beeldend geschreven en de auteur heeft een schrijfstijl die je gelijk het verhaal inzuigt. Sugar is een enorm lovable personage, je gunt haar echt de allerliefste man. Helaas is Sugar haar geloof in de liefde verloren door een heftige gebeurtenis in het verleden. Elk jaar verhuizen Sugar en haar bijen naar een andere plek in Amerika. Dit jaar is haar bestemming New York.

Gaandeweg het verhaal komen we erachter wat er precies is gebeurd in het leven van Sugar en op een gegeven moment durft Sugar zich toch open te stellen voor een nieuwe liefde. Naast Sugar spelen ook de andere bewoners uit haar appartementencomplex een belangrijke rol in het verhaal. Deze mensen hebben vrijwel nooit contact met elkaar en stuk voor stuk hebben ze hun eigen problemen. Sugar weet al deze mensen op haar eigen manier te helpen en langzamerhand ontstaat er een mooie band tussen de bewoners. Ondanks dat ze zelf erg vredelievend is en iedereen wil helpen, doet Sugar zichzelf veel te kort en wil ze vooral geen hulp van anderen aanvaarden.

Honingzoete dagen vond ik heel erg leuk en verrassend, met een sprookjesachtige sfeer. Het kan niet anders dan dat je Sugar en haar bijen in je hart sluit tijdens het lezen van dit verhaal. Een enorme aanrader!

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_55f2f4ec12a8d_selected-products” products=”9200000040846896,9200000048919993″ name=”Honingzoete dagen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Chantal 14 september 2015 at 08:41

  Dit boek ligt in de kast op me te wachten. Ik ben er erg benieuwd naar 🙂

 • Reply Marit 14 september 2015 at 14:57

  Ik heb het ook gelezen en vond het een prachtig boek!

 • Reply Marloes 16 september 2015 at 14:21

  Hoop dat ik deze voor mijn verjaardag ga krijgen! Lijkt me weer een heerlijk boek, maar ik vind al haar boeken leuk (en lekker).

 • Leave a Reply

  *