Recensies

Review: Kleine, grote leugens – Liane Moriarty

Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn…

Grote kleine leugens biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven. Met haar nieuwe roman bewijst Liane Moriarty wederom dat ze een ster is in het schrijven van vlijmscherpe, grappige, soms pijnlijke maar altijd intrigerende pageturners.

 • Auteur: Liane Moriarty
 • Taal: Nederlands
 • Uitgeverij: A.W. Bruna
 • Verschijningsjaar: 2016
 • Genre: Psychologische thriller
 • ISBN: 9400506139

Vorig jaar las ik Het geheim van mijn man van dezelfde auteur, een spannende thriller die ik erg goed vond. Mijn verwachtingen voor Kleine, grote leugens waren dan ook hoog en het boek heeft me zeker niet teleurgesteld. Ik denk dat ik Kleine, grote leugens nog beter vond!

In Kleine, grote leugens leren we drie vrouwelijke hoofdpersonen kennen. Als lezer raak je al snel verstrikt in de levensverhalen van de drie vrouwen. Ze blijken alle drie hun geheimen, problemen geschiedenis te hebben. Jane heeft een moeizame periode achter de rug en besluit samen met haar zoontje Ziggy te gaan verhuizen naar een woning aan het strand. Bij toeval komt ze in haar nieuwe woonplaats al snel in contact met Madeline, haar dochtertje Chloe komt in dezelfde klas op basisschool Pirriwee Public als Ziggy. Via de Madeline ontmoet ze ook de bloedmooie en steenrijke Celeste, de moeder van een tweeling is. Celeste lijkt alles voor elkaar te hebben, maar schijn bedriegt. De privéproblemen van deze drie vrouwen lijken in eerste instantie niets met elkaar te maken te hebben. De levens van de drie vrouwen blijken echter meer raakvlakken te hebben dan je zou verwachten. Wanneer Ziggy, het zoontje van Jane vals beschuldigd wordt van pesten en mishandeling van een klasgenootje blijkt een dan een kleine leugen enorme gevolgen kan hebben.

Al vrij snel kom je erachter dat er op een quizavond iets grandioos misgaat. Wat precies, dat weet de auteur heel goed spannend te houden. De ontknoping is verrassend en zag ik dus echt niet aankomen. De auteur heeft het verhaal op een unieke wijze beschreven, met korte ‘confessionals’ van getuigen op het politiebureau. Dit maakt het verhaal nog een stukje unieker. Ik kan Kleine, grote leugens aan iedereen aanraden die ook houdt van boeken als Verraad van Abigail Haas en Gone girl van Gillian Flynn.

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_575c05540aadf_selected-products” products=”9200000057111246,9200000058283939″ name=”Kleine, grote leugens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Eveline 11 juni 2016 at 20:32

  Klinkt goed! Het boek gaat op mijn verlanglijstje. 🙂

 • Reply sherry 8 september 2016 at 11:55

  Dat klinkt veelbelovend.

 • Leave a Reply

  *