Recensies

Review: Ik krijg je wel – Sophie Kinsella

Lottie heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte – trouwen op hun dertigste als beiden nog single zijn – grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu! Meteen! Er worden twee getuigen van de straat geplukt, ze geven elkaar het jawoord en vertrekken onmiddellijk op huwelijksreis naar hetzelfde Griekse eiland waar ze elkaar als tieners hebben ontmoet. Toen hadden Ben en Lottie een fantastische tijd. Ze kunnen haast niet wachten op hun perfecte, sexy, romantische huwelijksnacht. Maar er zijn nogal wat mensen vreselijk geschrokken van het overhaaste huwelijk, onder wie Lotties ex Richard en haar oudere zus Fliss. Die gaan de boel eens flink saboteren. Het wordt een huwelijksnacht om nooit te vergeten; een wedding night from hell!

  • Auteur: Sophie Kinsella
  • Taal: Nederlands
  • Uitgeverij: The House of Books
  • Verschijningsdatum: April 2015
  • 384 pagina’s
  • Genre: Chicklit
  • ISBN: 9044348639

Het plot is natuurlijk super ongeloofwaardig, maar wel hilarisch. Sophie Kinsella blijft Koningin in het schrijven van chicklits, ook al is het verhaal vaak een tikkeltje over-the-top. Ik hou er wel van! Het verhaal wordt afwisselend vanuit het oogpunt van Lottie en haar zus Fliss geschreven. Het verhaal begint met Lottie, die samen met haar vriend Richard in een restaurant zit. Ze is er heilig van overtuigd dat hij haar ten huwelijk gaat vragen, maar helaas loopt dit iets anders dan verwacht. Beledigd en vol woede verbreekt Lottie de relatie. Een paar dagen later komt Ben, een oude jeugdliefde, opeens op haar pad. In haar tienerjaren heeft ze een romantisch vakantie met hem beleefd op het eiland Ikonos. Ben blijkt het geluk in de liefde ook nog niet te hebben gevonden en hij besluit Lottie ten huwelijk te vragen. Enkele dagen later zijn ze getrouwd, ondanks protest van Lottie’s zus Fliss.

Fliss wil er alles aan doen om het huwelijk nietig te laten verklaren, maar dit kan enkel wanneer het koppel hun huwelijk nog niet heeft geconsumeerd  (het bed met elkaar heeft gedeeld). Fliss doet er dan ook alles aan om dit niet te laten gebeuren en de mogelijkheden waarmee ze komt om de huwelijksnacht te saboteren zijn echt hilarisch. Ik heb regelmatig hardop moeten lachen. Ik kreeg af en toe echt medelijden met Lottie en Ben, maar natuurlijk – zoals in elke chicklit – loopt het verhaal goed af en komt alles weer op z’n pootjes terecht.

Hou jij ook zo van de chicklits van Sophie Kinsella? Dan is Ik krijg je wel ook echt een must read voor jou!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*