Recensies

Review: Een leven na jou – Jojo Moyes

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?

 • Auteur: Jojo Moyes
 • Taal: Nederlands
 • 432 pagina’s
 • Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
 • Genre: roman
 • ISBN: 9789026139550

Ik heb tijden uitgekeken naar het vervolg op Voor jou. Ik vond dat namelijk een ontzettend mooi, aangrijpend verhaal dat me deed denken aan de film Intouchables. Ik was heel erg benieuwd hoe het zou gaan met Louisa en hoe ze met de dood van Will om zou gaan. Ik kan eigenlijk niet goed mijn mening over het boek verwoorden, zonder teveel te verklappen maar ik vond de wending die het verhaal aan het begin nam heel cliche, een tikkeltje ongeloofwaardig en dat zette de toon voor de rest van het verhaal. Ondanks dat ik het fijn vond om weer even in de wereld van de personages te duiken, had ik toch wel een ander verhaal verwacht. Na de dood van Will reist Louisa een tijdje door Europa, iets wat Will erg graag met haar had willen doen. Nadat ze terugkeert in Engeland, besluit ze zich bij een praatgroep voor rouwverwerking aan te melden. Dan krijgt Louisa een ongeluk, waardoor ze weer een stapje terug moet nemen maar ze leert daar ook ambulancebroeder Sam kennen. Is het mogelijk dat ze zo snel na Will alweer gevoelens krijgt voor een andere man?

Ondanks dat het verhaal voor mij niet overtuigend genoeg was, vloog ik wel weer door de pagina’s heen. Het verhaal kent een vrij open einde, dus het zou me niets verbazen als er uiteindelijk nog een vervolg zou komen. Voor mij is dat geen must en ik moet concluderen dat Een leven na jou me heeft achtergelaten met gemengde gevoelens. Er had veel meer uit het verhaal kunnen worden gehaald en het blijkt maar weer dat een goed boek soms gewoon geen vervolg nodig heeft. Heb jij Een leven na jou al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Eveline 21 maart 2016 at 20:45

  Mooi verwoord, een goed boek heeft zeker geen vervolg nodig. Dit kan haast niet anders dan een slap aftreksel zijn…

 • Reply Patricia 16 april 2016 at 14:12

  Klinkt goed, ik ga gelijk even kijken of dit boek in mijn lees app staat

 • Reply De Boekentrommel 24 april 2016 at 07:35

  Klinkt goed! Ik moet het eerste deel nog lezen. Die staat op mijn to be read list. Snel maar eens doen!

 • Leave a Reply

  *