Recensies

Review: Meisje Met 9 Pruiken – Sophie van der Stap

‘Ik ben ziek, heb kanker en ga misschien dood. Maandag begint er een nieuw, onzeker leven voor mij. Vanaf maandag lig ik 54 weken aan het infuus. Dat is het enige zekere dat ik nog heb.’ In het boek Meisje met 9 pruiken vertelt de 21-jarige Sophie van der Stap over de 54 weken waarin ze vecht voor haar leven.

 • Auteur: Sophie van der Stap
 • Taal: Nederlands
 • 221 pagina’s
 • Uitgever: Prometheus
 • Maart 2008

Sophie is nog jong en ondanks de kanker, probeert ze zoveel mogelijk uit het leven te halen. Overdag krijgt ze in het ziekenhuis chemokuren toegediend, ’s avonds staat ze feestend in de clubs van Amsterdam. Sophie heeft verschillende pruiken, waarmee ze elke dag een ander typetje is. Haar beschrijvingen van deze typetjes zijn hilarisch. Het boek kent ondanks het zware verhaal, veel vreugde en humor. Sophie’s liefdesleven speelt ook een grote rol in het boek. Ze wil ontzettend graag een vriend en is stiekem verliefd op een van har doktoren. Je zou denken dat een enorm meeslepend boek is door het heftige verhaal, maar niets is minder waar. Het boek is heel erg oppervlakkig en kent weinig diepgang. Dit kan door de schrijfstijl van de auteur komen, of het is een bewuste keuze geweest. Als lezer krijg je geen ruimte in het verhaal om echt met haar mee te kunnen leven.

Je wenst de ziekte kanker niemand toe en voor mensen die toch met deze vreselijke ziekte te maken krijgen, is “Meisje met 9 pruiken” een inspirerend boek. Het is bewonderenswaardig om te lezen hoeveel pit Sophie heeft en hoe goed ze met de situatie probeert om te gaan. Desondanks vond ik het verhaal vrij vlak, met weinig diepgang.

[bol_product_links block_id=”bol_54d91fb27fe82_selected-products” products=”1001004005532600″ name=”Meisje met negen pruiken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Merith 30 maart 2015 at 09:12

  Ik heb dit boek ook gelezen. Ben het wel met je eens. Een boek met diepgang is wel iets meer mijn ding. 🙂

 • Reply Eveline 3 januari 2016 at 17:22

  Ik heb dit boek ooit gekocht en uitgeleend nog voordat ik het gelezen had. Ik denk niet dat ik het boek snel nog opnieuw zal kopen en terugvragen vind ik na ongeveer vijf jaar een beetje gek. 😉

 • Leave a Reply

  *