Recensies

Review: Mrs. President – Nicolle Wallace

Mrs. President gaat over drie succesvolle vrouwen die een belangrijke rol spelen in het Witte Huis in Washington. Bne je geïnteresseerd in politiek, het Witte Huis, Amerika, feminisme en/of een wat serieuzere chicklit? Dan is het boek Mrs. President echt iets voor jou!

  • Auteur: Nicolle Wallace
  • Nederlands
  • 304 pagina’s
  • Luitingh-Sijthoff
  • Oktober 2012

Charlotte Kramer is de eerste vrouwelijke president van Amerika. Na een periode van vier jaar staan er nieuwe verkiezingen voor de deur. Charlotte staat er niet goed voor, aangezien er net naar buiten is gekomen dat haar man een affaire heeft. Ondanks alles probeert Charlotte alles om herkozen te worden. Melanie Kingston is chef-staf van het Witte Huis en werkt keihard aan de herverkiezingscampagne. Melanie en Charlottes hebben een goede band, maar wanneer de herverkiezing lijkt te mislukken, bezwijkt Melanie onder de werkdruk en stress. Dale Smith is journaliste van het Witte Huis en is op de hoogte van alles wat de president doet. Wanneer uitkomt dat zij een geheime relatie heeft met de man van de president lijkt dit haar carrière negatief te beïnvloeden. Zal het Charlotte lukken om haar kiezers terug te winnen?

Wat is heel erg gaaf vind aan Mrs. President is dat vrouwen centraal staan. Na het lezen van dit boek vraag je je als lezer af of en wanneer er ooit een vrouwelijke president zal komen in Amerika. Mrs. President kam worden omschreven als een politiek getinte chicklit. De auteur heeft zelf jarenlang gewerkt voor het witte Huis, waardoor je er vanuit kan gaan dat het verhaal (in elk geval gedeeltelijk) is gebaseerd op soortgelijke, waargebeurd situaties.

Ik vind politiek en het Witte Huis erg interessant. Ook ben ik groot fan van de televisieserie Scandal, die ook grotendeels draait om de president en het Witte Huis. maar over het Witte Huis in Washington. Aangezien de auteur een insider is, kan ze goed inzicht geven wat betreft hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat achter de schermen van het Witte Huis. Ik vond dit echt een heel interessant en vermakelijk boek, dat ik aan iedereen zou willen aanraden.

[bol_product_links block_id=”bol_54d91fefe0941_selected-products” products=”9200000005804964″ name=”Mrs. President” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*