Recensies

Review: New York in 40 dates – Diana Albrink

Diana is tweeëndertig en single als ze naar New York verhuist. Ze schrijft zich in op een datingsite. Aan de hand van haar dates leert ze de stad en zijn inwoners kennen. De ontmoetingen met de verschillende mannen zijn spannend, grappig en soms expliciet. In New York in 40 dates neemt Diana de lezer mee op een persoonlijke ontdekkingsreis door New York, en in het bijzonder: de New Yorkse datingscene.

  • Auteur: Diana Albrink
  • Taal: Nederlands
  • 288 pagina’s
  • Uitgeverij: Q
  • juni 2015
  • Genre: reisverhalen / nonfictie
  • ISBN: 9021458705

Diana werkt op de marketingafdeling van een grote academische uitgeverij en heeft een bucket list: 1) een huis kopen en dat naar eigen smaak verbouwen en opknappen, 2) in New York wonen, 3) een boek schrijven. Nadat ze punt 1 van haar lijstje heeft kunnen afstrepen en erachter komt dat ze daar helemaal niet zo gelukkig van is geworden, verhuist ze met een gebroken hart naar New York. Punt 2: check. Na haar avontuur in New York kan ze ook punt 3 afstrepen: in haar boek New York in 40 dates, beschrijft ze haar belevenissen en kijk op de stad aan de hand van 40 verschillende dates.

Wanneer Diana net in New York woont, schrijft ze zich op aanraden van een collega in op een online datingsite en al snel stromen de mailtjes binnen. Aan de hand van verschillende dates neemt Diana de lezer mee naar verschillende plekken in New York. Niet alle dates zijn een succes, maar er zitten wel een aantal mannen tussen die haar hart sneller laten kloppen.

New York in 40 dates is een boek dat je lekker wegleest op een fijne zomerdag aan het zwembad. Ik kreeg er vooral Sex & The City vibes van en aangezien ik groot fan ben van die serie, kon ik dit boek dus ook heel erg waarderen. De auteur komt over als een nuchtere Hollands, met een flinke dosis zelfspot. Persoonlijk hou ik daar wel van, het hoeft niet allemaal zo serieus te zijn. Zo omschrijft Diana zichzelf in haar datingprofiel als een echte Viking, een grote, stevige vrouw met blonde krullen.

Als je op zoek bent naar een reisgids van New York dan is dit boek niet geschikt voor je, ook al geeft de auteur wel insidertips voor horecagelegenheden en andere informatie over the city that never sleeps. Haar boek kent namelijk een aantal serieuzere hoofdstukken, waarin ze bijvoorbeeld uitlegt hoe het sociale stelsel van Amerika in elkaar steekt en wat het verschil is tussen democraten en republikeinen. Als je echt op zoek bent naar meer informatie over de stad New York dan zou ik het boek niet aanraden, want de auteur gaat verder niet echt de diepte in. De datingscene staat centraal en de meest bijzondere, lachwekkende situaties worden beschreven. Mocht je houden van series als Sex & The City en Gossip Girl en lees je graag boeken over New York, dan is New York in 40 dates wel echt iets voor jou. Zelf ben ik vorig jaar op citytrip naar New York geweest en de stad heeft echt mijn hart gestolen. Ik kan niet wachten om weer terug te gaan en zelf zie ik het dan ook wel zitten op een langere periode in de stad te wonen.

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*