Recensies

Review: Ooit, misschien – Lauren Graham

Franny Banks had zichzelf drie jaar de tijd gegeven om het te gaan maken als actrice. Nu gaan de laatste drie maanden in. Ze kwam ooit naar New York met dromen over Broadway, maar haar fanclub telt nog maar twee leden (haar huisgenoten Jane en Dan) en om haar huur te betalen werkt ze als serveerster in een Comedy Club. Franny wil haar droom om de volgende Diane Keaton of Meryl Streep te worden nog niet laten varen. Maar haar bankrekening slinkt, haar agent belt niet meer, en haar vader wil eigenlijk dat ze naar huis komt om met haar geweldige ex-vriend te trouwen. Franny besluit nog één laatste poging te wagen om ‘ooit’ te veranderen in ‘nu’.

  • Auteur: Lauren Graham
  • Taal: Nederlands
  • 352 pagina’s
  • Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
  • Verschijningsdatum: oktober 2013
  • Genre: roman
  • ISBN: 9000330327

Ooit, misschien kwam ik in februari tegen op het Boekenfestijn in Rotterdam. Ik wist helemaal niet dat Lauren Graham een boek had geschreven, maar ik ken haar natuurlijk van Gilmore Girls en daardoor was mijn aandacht gelijk getrokken. Gilmore Girls is een van mijn favoriete series aller tijden, dus eerlijk gezegd heb ik het boek voornamelijk gekocht door de naamsbekendheid van de auteur.

Helaas ben ik na het lezen van het boek niet zo enthousiast als ik had gehoopt. Ik had heel erg veel moeilijk om lekker in het verhaal te komen en ik heb het idee dat de auteur een beetje heeft afgekeken bij Bridget Jones van Helen Fielding en dat is naar mijn mening niet helemaal geslaagd. Hoofdpersoon Franny is onhandig, heeft geen geluk in de liefde en het lukt haar niet om van haar acteerrolletjes te leven. Ze mist echter de charmantheid van Bridget en het lukt me niet zo goed om me in te leven in Franny. Het verhaal speelt zich af in 1995 en waarom dat zo is wordt niet echt goed uitgelegd. Ik had verwacht dat er nog een soort tijdssprong zou worden gemaakt, maar dat was niet zo. Het verhaal kabbelde wat voort en er gebeurde vrij weinig. Het einde is ook erg abrupt en niet goed genoeg uitgewerkt. Erg jammer, want het plot sprak me erg aan het had alle ingrediënten om een leuk en verrassend verhaal te worden. Uiteindelijk vond ik het geen extreem slecht boek, maar de auteur had zoveel meer met het verhaal kunnen doen. Of je wilt weten of het Franny uiteindelijk lukt om een succesvolle actrice te worden, daarvoor zul je het boek toch echt zelf moeten lezen.

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_573cb89d27fac_selected-products” products=”9200000015354874,9200000018262825″ name=”Ooit, misschien” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*