Recensies

Review: Regenboog in de nacht – Claire King

“Het prachtig geschreven en meeslepende Een regenboog in de nacht is een roman die je niet meer loslaat. Het is een verhaal over het verlies van de onschuld, over verdriet en mededogen en de gevaren van een al te rijke fantasie.” Op deze manier omschrijft uitgeverij Orlando de debuutroman van Claire King. Ik doe mee aan de blogtour van Een regenboog in de nacht en vandaag vertel ik wat ik van dit boek vond.

De vijfjarige Pea en haar zusje Margot spelen elke dag alleen in de velden achter hun huis in een slaperig dorpje in Zuid-Frankrijk. Pea’s vader is eerder die zomer verongelukt en haar moeder zinkt steeds verder weg in haar depressie. Pea is een heel bijzonder meisje dat sinds de dood van haar vader, wordt verwaarloosd door haar moeder. Hoe hard Pea ook haar best doet, ze weet niet meer tot haar moeder door te dringen. Wanneer Pea Claude ontmoet, een man die net zoveel van zwerven door de velden lijkt te houden als zij, denkt Pea dat ze een nieuwe vriend heeft gevonden, of misschien zelfs een nieuwe papa.

 • Auteur: Claire King
 • Taal: Nederlands
 • 302 pagina’s
 • Uitgeverij: Orlando
 • September 2015
 • Genre: roman
 • ISBN: 9492086220

Een regenboog in de nacht is een heel bijzonder verhaal, dat merk je eigenlijk al vanaf de eerste bladzijde. Er is iets aan de hand wat niet helemaal klopt, maar het duurt even voor je er je vinger op kunt leggen. Sommige lezers zullen hier pas aan het eind van het verhaal achter komen, ik had het al vrij snel door. Gedurende het verhaal vraag je je af wat de bedoelingen zijn van Claude, het is natuurlijk best vreemd dat een oudere man bevriend raakt met een jong meisje, er gaan al snel geruchten door het dorp. De moeder van Margot en Pea heeft echter niets door en brengt de dagen grotendeels in bed door. Het verhaal is geschreven vanuit het oogpunt van een vierjarig meisje, maar Pea is heel wijs en volwassen voor haar leeftijd. Ondanks dat ze al heel vroeg op eigen benen moet staan, heeft ze het enthousiasme en het karakter van een jong meisje dat alleen maar op zoek is naar warmte in de vorm van een knuffel. Ondanks dat er niet heel veel gebeurt, wordt het verhaal nooit saai. De belevingswereld van Pea en haar zusje is zo intrigerend, dat je door wilt blijven lezen.

Claire King heeft het verhaal heel erg beeldend geschreven, waardoor ik mij echt in de verziekende hitte van het Franse platteland waande. Een regenboog in de nacht is een heel indrukwekkend verhaal over kinderlijke veerkracht in het leven van een volwassene die met verlies en het rouwproces te maken krijgt. Ondanks dat ik de omslag prachtig vind, had ik het boek zelf waarschijnlijk op basis van de flaptekst nooit zelf uitgekozen. Daarom wil ik Orlando graag bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar, want ik vond het verhaal prachtig, ontroerend en ik ben blij dat ik het heb mogen lezen.

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_5639b2bcd0e32_selected-products” products=”9200000046418931,9200000049868368″ name=”Een regenboog in de nacht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Viivian 9 november 2015 at 14:26

  Dit klinkt als een erg mooi boek: ik denk dat ik ‘m binnenkort wel eens wil lezen!

 • Leave a Reply

  *