Recensies

Review: Rosy – Pierre Lemaitre + WINACTIE

Nooit eerder las ik een boek van Pierre Lemaitre, maar op de kaft van Rosy wordt gesproken over ‘de beste Franse thrillerauteur van dit moment’, dus ik was erg benieuwd wat ik van deze thriller zou vinden.

Wie commandant Camille Verhoeven ontmoet, vergeet hem nooit meer. Veertig jaar, slecht één meter vijfenveertig. Klein, kaal en knokig, loopt met een zware pas. Ongeduldig, afstandelijk, altijd berekenend en scherp als een mes. Zijn verschijning en zijn talent dwingen direct ieders respect af. Dankzij sluwe methodes, eigenzinnige tactieken en een getraind team is hij toch keer op keer succesvol. In Rosy ontmoet Verhoeven de eenzame mislukkeling Jean Garnier, het brein achter een dodelijk plan. Zeven bommen verspreid over Parijs zullen binnen zeven dagen afgaan. Verhoeven staat voor een groot dilemma: vormt de verwarde Jean een bedreiging voor de nationale veiligheid of is het een zielige prutser die teveel televisieseries heeft gekeken?

 • Auteur: Pierre Lemaitre
 • Taal: Nederlands
 • Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
 • April 2015
 • 185 bladzijden
 • Genre: thriller
 • ISBN: 9401604258

Rosy is het vierde deel uit een serie van Pierre Lemaitre. De boeken zijn echter los van elkaar te lezen en daar ben ik erg blij om. Slechts één keer werd er gerefereerd naar een gebeurtenis in een ander boek, maar die heeft geen waarde in Rosy. Het plot deed me heel erg denken aan dat van de Amerikaanse televisieserie The Blacklist. De hoofdpersoon uit die serie probeert namelijk te onderhandelen met de politie, in ruil voor zijn vrijheid. Jean, de bommenplaatser in Jean, wil informatie over de locatie van de bommen geven in ruil voor de vrijheid van zijn moeder en hemzelf. Zijn moeder zit namelijk opgesloten voor moord.

Het verhaal begint met een bomaanslag, waardoor de toon van het verhaal gelijk wordt gezet. Wie heeft de bom geplaatst en waarom? Al snel blijkt dat Jean, de bommenplaatser, zichzelf op het moment van de ontploffing heeft gefilmd en meldt zich na de ontploffing al snel op het politiebureau. De ontploffing heeft een aantal slachtoffers veroorzaakt, maar er zijn gelukkig geen doden gevallen. Dan blijkt dat Jean nog zes anderen bommen door de stad heeft geplaatst. Jean komt over als een stil, in zichzelf gekeerd persoon, maar hij heeft alles tot in detail gepland. Daardoor worden zijn dreigementen zo serieus genomen en ik was echt benieuwd hoeveel slachtoffers er zouden vallen.

20150614_162629

Rosy is een dun boek, met slechts 185 bladzijden. Het formaat is erg handzaam, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is voor onderweg. Het verhaal leest erg vlot en te spannend om weg te leggen. Ik vond de ontknoping erg verrassend, zonder clichés. Mijn kennismaking met de auteur is erg positief en ik ben zeker van plan om de andere thrillers uit deze reeks ook te lezen. Het verhaal bevat veel onderwerpen die erg actueel zijn. Er is bijvoorbeeld een bom geplaatst onder een bioscoop, een verhaallijn die geinspireerd lijkt door de schietpartij in een bioscoop in Colorado, Amerika in 2012.

Benieuwd geworden naar Rosy? Ik maak van Xander Uitgevers een exemplaar weggeven. Het enige wat je hoeft te doen om mee te dingen, is hieronder een reactie achter te laten en uit te leggen waarom jij dit boek graag zou willen winnen. De winactie loopt t/m vrijdag 19 juni a.s.. Ik zal via e-mail contact opnemen met de winnaar, dus zorg dat je een geldig e-mailadres invult. Succes!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Sophie 15 juni 2015 at 07:38

  Ik doe graag mee aan deze winactie! Ik sta er iedere keer weer van versteld hoeveel goede schrijvers er zijn waarvan ik nog nooit heb gehoord. En die is blijkbaar al zijn 4e boek! Ik hou erg van reeksen zoals Serie Q en de boeken van Jo Nesbø en zou ook graag deze willen lezen!

  • Reply inge van den berg 16 juni 2015 at 09:46

   Dit lijkt me een thriller van formaat. Ik ben een groot thrillerliefhebber en er zijn veel, ook Scandinavische schrijvers die mijn voorkeur hebben. Ik ken Pierre Lemaitre nog niet maar zou wel graag kennis willen maken met zijn boeken waarvan dit het 4e deel is. Ik maak graag een kans.

 • Reply Dominique Boormans 15 juni 2015 at 10:17

  het lijk mij echt een super spanned boek. Ik vind zulke verhalen altijd al super spannend en voor op vakantie is het helemaal lekker! Ik heb nog nooit een boek gelezen van deze schrijver dus daarom lijkt het me extra leuk om dit boek te lezen, want ik hoor er goede verhalen over

  Liefs, Dominique!

 • Reply miranda 15 juni 2015 at 14:29

  als er ware gebeurtenissen gebruikt worden in een verhaal kun je je zo lekker verliezen in een boek.
  heerlijk om nog een aar dagen na te denken over wat er is gebeurd en hoe reeel het is.
  En daarom wil ik dit boek graag lezen, en omdat het een serie is natuurlijk, zodat ik nog meer verhaaltjes kan lezen!

 • Reply Bep Heutink 15 juni 2015 at 15:36

  veel onderwerpen die erg actueel zijn geschreven door een auteur ( Pierre Lemaitre) die ik nog niet ken.ik doe graag mee

 • Reply Monique 15 juni 2015 at 21:26

  Ik ken deze schrijver (nog) niet. Het actuele thema trekt me wel, daarom doe ik graag mee!

 • Reply Ingrid 16 juni 2015 at 08:23

  al heel veel goeds over deze serie gehoord, dus waag ik graag een kansje

 • Reply Mieke Schepens 16 juni 2015 at 09:17

  Ik ben na het lezen van je recensie helemaal benieuwd naar dit boek en doe dus heel graag mee 🙂

 • Reply Coenraad de Kat 16 juni 2015 at 09:23

  Al heel veel goeds over deze auteur en serie voorbij zien komen. Heb afgelopen week dan ook de eerste drie delen aangeschaft . Dit vierde deel is dus geheel welkom zodat de serie compleet is en ik achter elkaar de vier delen kan gaan lezen.

 • Reply Corine Smans 16 juni 2015 at 09:32

  Nog nooit iets van gelezen, dus ik ben erg benieuwd naar dit boek. Ik doe mee!

 • Reply Sjoukje 16 juni 2015 at 09:38

  Wat een super leuke blog & actie!
  Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een boek van Pierre Lemaitre gelezen, maar ik zie ze op internet wel vaal voorbijkomen. Misschien is ”Rosy” een leuke kennismaking voor mij? Bedankt dat wij (lezers kans mogen maken op dit boekje!

 • Reply Marion Poeste Thomas 16 juni 2015 at 09:59

  Ik maak graag kans op dit spannende boek, omdat ik voor mijn gevoel gewoon iets ”speciaals” met parijs heb. Het was altijd mijn droom om erheen te gaan. en tot mijn grote geluk won ik plotseling vlak voor mijn trouwdag een stedentrip naar Parijs. Wat dus tevens onze huwelijks”reis” is geworden. Ik ben heel benieuwd of ik dingen terug herken in het boek en een beetje spanning is zeker fijn. Ook de dikte van het boek spreekt me aan . nu met een verhuizing weinig tijd om te lezen, maar ik lees wel heel graag en dan is zo’n mooi formaat ideaal. Ik ken deze auteur nog niet, maar lees dat het boek ook apart is te lezen. En wie weet volgt later ook nog de rest.

 • Reply Ans Stier 16 juni 2015 at 10:05

  Ik ben gek op spannende boeken en deze auteur ken ik nog niet. Daarnaast heb ik nu enorm veel tijd om te lezen omdat ik aan het revalideren ben van een operatie.

 • Reply Sanne de Waard 16 juni 2015 at 10:22

  Ik ben dol op boeken die realistisch zijn.

 • Reply Irene Wibier 16 juni 2015 at 16:14

  Ik heb absoluut genoten van Irene, ook van deze schrijver en zou heel graag weer een weekend lang op het puntje van mijn stoel willen zitten!!

 • Reply Suzanne Kors 16 juni 2015 at 17:28

  Nog niets van de schrijver gelezen. En erg benieuwd geworden door je recensie!
  En nog een voordeel heb gister te horen gekregen dat mijn contract niet wordt verlengd dus heb voor het eerst in 4 jaar weer eens zomervakantie. En wat is nou fijner dan in de zon een mooi boek te lezen!

 • Reply Nel Crea 16 juni 2015 at 18:56

  ik ben super benieuwd naar het boek na het lezen van de recensie .

 • Reply chantalvl 16 juni 2015 at 21:38

  Heb net Irene uit, en Alex vondt in ook erg goed. Camille ligt klaar en het super zijn om daarna Rosy te lezen.

 • Reply Marit 17 juni 2015 at 07:22

  Het lijkt me een spannend boek,en die lees ik graag.
  Handig formaat voor in de trein,ik maak graag kans!

 • Reply Iris 17 juni 2015 at 18:44

  Ik heb nog geen boeken van deze auteur gelezen, maar het lijkt me een erg spannend en verrassend boek. Heel erg welkom om te lezen nu ik met zwangerschapsverlof ben en ineens zeeen van tijd heb om de oude boekenwurm in me weer naar boven te halen. 🙂

 • Reply nakita 18 juni 2015 at 08:42

  Ik wil graag mee doen omdat het boek me aanspreekt en ik graag nieuwe schrijfstyle wil lezen. Ik heb goede dingen voorbij horen komen dus ik ben wel nieuwsgierig geworden!

 • Reply Sylvia 19 juni 2015 at 21:15

  Leuke actie! Deze auteur ken ik nog niet, graag zou ik kennis maken met zijn schrijfstijl en dit verhaal spreekt mij zeker aan. Dus super dat we de gelegenheid krijgen op deze manier om kennis te maken met de beste Franse thriller auteur van dit moment ;-). Doordat dit zo’n dun boekje is (en losstaand te lezen), heeft het een ideaal formaat om kennis te maken met dit talent en wie weet volgen de andere boeken dan in rap tempo.

 • Reply Ria Davelaar 24 juni 2015 at 21:20

  Graag zou ik deze triller willen winnen. Ik ben benieuwd naar dit boek. Ook het formaat van het boek is erg goed. Ik wacht af.

  • Reply Nynke-Boudien 25 juni 2015 at 15:11

   Deze winactie liep tot afgelopen vrijdag, dus de winnaar heeft al een mailtje ontvangen. Toch bedankt voor de reactie en er zal vast snel weer een winactie plaatsvinden!

  Leave a Reply

  *