Recensies

Review: Run Baby Run – Nydia van Voorthuizen & Hans Nijenhuis

Run Baby Run draait om de weddenschap tussen twee lopers: Nydia (26) en Hans (53). Twee stijlen, twee levens en één wedstrijd: de marathon van Berlijn.

Nydia is jonger, leuker en hipster. Dat laatste mag je dan weer niet zeggen van haar, want dat woord is hopeloos ouderwets. Dat heb je de hele tijd met Nydia: constant het gevoel dat je achterloopt. Behalve als het om hardlopen gaat. Want ze traint zoals ze leeft: grillig, good looking, gezellig.

Hans is van de generatie lopers die zich – net iets te oud – alsnog in van die mouwloze hemdjes steekt. Waarschijnlijk omdat het een seconde of 30 tijdwinst zou kunnen opleveren en dus een personal record. Snelheid is namelijk een ding bij deze types. Trainen met horloge en hartslagmeter en dan alles achteraf grondig bestuderen.

Dit aanstekelijke boek gaat over twee vormen van hardlopen, en vooral over twee
levensstijlen. Over hoe het echte leven je trainingsplannen in de war kan gooien. Ga je rennen als je werk meer vraagt dan je lief is? Als je dochter in het ziekenhuis ligt? Als een burnout je trainingsschema dwarsboomt? En wie is de snelste op de marathon van Berlijn?

  • Auteurs: Nydia van Voorthuizen & Hans Nijenhuis
  • Taal: Nederlands
  • Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
  • Genre: sport
  • ISBN: 9401605378

Ik las weer eens een hardloopboek en oh wat was dit een leuk boek! Run baby run bestaat uit hoofdstukken die afwisselend door Hans en Nydia worden verteld. Hans is journalist en hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad en Nydia is columniste voor onder andere Runner’s World. Naast hun passie voor schrijven delen ze nog een andere interesse: hardlopen. Beide hebben zich ingeschreven voor de marathon van Berlijn. Ondanks dat ze beide niet professionele hardlopers zijn, nemen ze hun trainingsschema behoorlijk serieus.

Beide auteurs hebben een ontzettend fijne schrijfstijl, waardoor ik het boek lastig kon wegleggen. Ik denk dat dit boek voor elke hardloper veel herkenbare situaties bevat, zoals blessures op de vervelende momenten en de eeuwige twijfel tijdens een keihard trainingsschema: wat doe ik mezelf aan? Ik denk dat iedereen die ook maar een beetje van hardlopen dit gevoel heel goed begrijpt.

Ik ben heel blij dat ik nu bekend ben met de Spotify-runningplaylists en de tips voor handige ontbijtjes voor een training neem ik graag ten harte. Naast dat het boek handige tips en informatie voor hardlopers bevat, gaan de hoofdstukken ook de diepte in. Hans en Nydia geven beide namelijk ook een zeer persoonlijke kijk in hun leven. Hans heeft een zieke dochter thuis en Nydia kampt met een burnout. Het is dus maar de vraag of ze de finish gaan halen…

Mijn hardloophart ging tijdens het lezen een stuk sneller kloppen en ik vond het jammer dat ik het boek zo snel uit had. Ik raakte tijdens het lezen enorm geïnspireerd en ik heb voel de marathonkriebels weer opkomen. Toch maar inschrijven voor de halve van Amsterdam in oktober?

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_578934f402639_selected-products” products=”9200000051759523″ name=”Run baby run” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*