Recensies

Review: S.E.C.R.E.T.-trilogie – L. Marie Adeline

De sensuele S.E.C.R.E.T.– trilogie is geschikt voor alle vrouwen die ook genoten van 50 tinten grijs. Seks, verlangen en mooie mannen staan centraal in deze boeken. Daar moet je van houden, want erg diepgaand is het verhaal niet. Ik las met veel plezier deel 1 en 2 uit deze reeks. De Nederlandse vertaling liet echter best lang op zich wachten en ik wilde per sé een Nederlandstalig exemplaar aan mijn boekenkast toevoegen. Gelukkig was het vorige week eindelijk zover en lag het boek op mijn deurmat. Ik heb ervoor gekozen om een recensie te schrijven over de drie boeken samen, dus lees snel verder!

S.E.C.R.E.T. draait om Cassie Robichaud, die haar dagen in eenzaamheid slijt sinds de dood van haar man. Ze werkt als serveerster in Café Rose in New Orleans en haar avonden brengt ze thuis door, met haar kat en een pot thee. Maar als ze een notitieboekje vindt dat een mysterieuze vrouw in het café heeft laten liggen, verandert Cassie’s wereld voorgoed. De expliciete ontboezemingen in het boekje choqueren en fascineren Cassie, en voeren haar uiteindelijk naar S.E.C.R.E.T., een geheim genootschap van vrouwen dat zich tot doel stelt andere vrouwen te helpen hun wildste, intiemste seksuele fantasieën tot werkelijkheid te maken. Cassie begint aan een opwindende reis van tien stappen door een reeks ontmoetingen met adembenemende mannen, die haar wakker schudden en haar als nooit tevoren bevredigen. Zodra ze haar remmingen loslaat, vindt ze een nieuw zelfvertrouwen dat haar de moed geeft om een hartstochtelijk leven te gaan leiden.

In Gedeeld geheim, het tweede boek, stort Cassie zich volledig op S.E.C.R.E.T. Ze begeleidt de nieuwste kandidaat, Dauphine Mason, en werft mannen om de nieuwe fantasieën uit te voeren. De verlegen Dauphine is eigenaresse van een vintage kledingwinkel in New Orleans. Door S.E.C.R.E.T. wakkeren haar seksuele gevoelens weer aan en hervindt ze het zelfvertrouwen om zich weer open te stellen voor de liefde.

In het laatste deel, Onthuld geheim, stort Cassie zich met een gebroken hart op het begeleiden van Solange Faraday, de nieuwste pupil van S.E.C.R.E.T., en haalt ze de band weer aan met aantrekkelijke bad boy Jesse. Zal Solange haar geheime wensen in vervulling zien gaan? En zal Cassie, wanneer Will zich realiseert dat hij een grote fout heeft gemaakt, in staat zijn hem te vergeven? Terwijl beide vrouwen seksueel opbloeien, leren ze ook dat ware liefde dichterbij is dan ze dachten.

Het verhaal vond ik zeer origineel en fantasierijk. Het S.E.C.R.E.T.-genootschap is gewoon erg fascinerend en de lezer komt steeds meer te weten over het ontstaan, de geschiedenis en de beweegredenen. Aan de ene kant is het misschien wat ongeloofwaardig (en misschien wel een beetje sletterig?) dat Cassie seks moet hebben met 10 verschillende mannen, maar deze seksuele situaties zijn allemaal opgezet aan de hand van haar fantasieën. Door deze mannen en het gevoel dat ze haar geven, krijgt Cassie meer zelfvertrouwen en leert ze zichzelf ook een stuk beter kennen. Het doel van S.E.C.R.E.T. is toevoegen aan je verlangens, zonder schaamte en het verleggen van je grenzen. De erotische fragmenten zijn zeer vrouwvriendelijk en het verhaal leest gewoon erg lekker weg.

Erg leuk dat in het tweede en derde deel een nieuwe hoofdpersoon aantreedt. De hoofdstukken worden afwisselend vanuit het perspectief van Cassie en Dauphine/Solange verteld. Hierdoor ligt de focus niet alleen op Cassie en Will en blijft het verhaal interessant. Deze trilogie is geen hoogstaande literatuur, maar de boeken lezen wel heerlijk weg en zijn wat mij betreft de perfecte beachreads.

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lieke 17 juli 2015 at 18:18

    Hmm, niet echt mijn ding denk ik xD Ik was ook niet echt te spreken over 50 Shades of Grey.

  • Leave a Reply

    *