Recensies

Review: Shopaholic Naar De Sterren – Sophie Kinsella

Sinds Sophie Kinsella haar eerste boek in de Shopaholic-reeks uitbracht breng ik groot fan. Verstand op nul, lekker met een kop thee en een kleedje op de bank en lezen maar. Ik was dus ook ontzettend blij dat er een nieuw deel uitkwam in 2014: Shopaholic naar de Sterren. Deel 7 alweer.

In Shopaholic naar de Sterren verhuisd Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) samen met haar echtgenoot Luke en dochtertje Minnie naar Hollywood. Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Er is zóveel te zien en te doen. Natuurlijk moet Becky ervoor zorgen dat Minnie op de juiste A-lijst peuterschool terechtkomt. Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is géén excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg is niemand echt onder de indruk van Becky’ s frisse stijl. Dan komt de doorbraak. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywood-gala. Maar wie is die superdunne, superblonde heks aan de horizon? Nee, dat kan niet! Het is een oude bekende: Alicia Bitch Billington!

Het duurde even, maar ik heb hem dan ook eindelijk gelezen. Benieuwd wat ik ervan vond?

  • Auteur: Sophie Kinsella
  • Taal: Nederlands
  • 388 pagina’s
  • Uitgever: Overamstel Uitgevers
  • Oktober 2014
  • ISBN: 9044346083
  • Genre: Chicklit

Ik vond het plot erg leuk en aantrekkelijk. Ik vind alles wat met Amerika te maken heeft enorm interessant en ik wil heel graag eens naar LA toe. Zoals je wel aan ziet komen, vind Becky het geweldig in LA en is ze vastbesloten het helemaal maken in de fashion industry. Helaas blijkt dit iets moeilijker te zijn dan gedacht. Op een dag, tijdens een flinke shopsessie, ziet Becky een vrouw iets stelen. Ze besluit achter de vrouw aan te gaan, maar komt er dan achter dat het gaat om een bekende filmactrice. Becky belooft haar mond te houden, maar praat toch per ongeluk haar mond voorbij aan een cliënte van Luke, die de grootste rivale van de filmster waar Luke voor werkt. Tijdens een groot evenement vol sterren, wordt Becky onbedoeld het middelpunt van belangstelling. Ze gaat helemaal op in haar nieuwe leventje, geniet van de paparazzi voor de deur en besluit bodyguards in dienst te nemen. Helaas gaat het steeds minder tussen Becky en haar vrienden en ook zij en Luke hebben steeds vaker ruzie.

Natuurlijk heb ik weer genoten van alle benarde situaties waarin Becky weer in terecht is gekomen. Haar hysterische shopgedrag weet ze altijd weer te verantwoorden en mensen houden van haar. Wel vond ik het gedrag van Becky erg extreem en ongeloofwaardig en op een gegeven moment was ik haar leugens wel zat. Je hoort vaak dat Los Angeles mensen veranderd en dat heeft de schrijfster in dit boek ook duidelijk naar voren gebracht. Alle clichés komen voorbij: plastische chirurgie, arrogante sterren, klinieken, oppervlakkige vriendschappen etc.

Het verhaal is niet erg origineel, maar misschien ben ik de voorspelbaarheid van dit soort chicklits een beetje zat aan het worden. Of ik lees teveel boeken en kijk teveel series, waardoor ik alle plottwists vrijwel altijd zie aankomen.

Het eind van het boek laat voorlopig te wensen over. Het boekt heeft een open einde, met een onafgerond verhaal omtrend Becky’s vader, Luke’s moeder en beste vriendin Suze. Ondanks dat ik dit niet het beste boek uit de Shopaholic-serie vind, kijk ik wel uit naar het vervolg dat er overduidelijk gaat komen.

[bol_product_links block_id=”bol_54d920b3d6dd0_selected-products” products=”9200000029875017″ name=”Shopaholic naar de sterren” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*