Recensies

Review: Soapsop – Liza Sips

Soapsop van actrice Liza Sips won ik alweer een paar maanden geleden op AdorableBooks. Eigenlijk is dit boek bestemd voor een jonge doelgroep, maar ik lees graag Young Adult boeken, dus ik was erg benieuwd wat ik van dit auteursdebuut zou vinden.

Wanneer de 16-jarige Pippa auditie mag doen voor de populaire soap Liefde & Verraad kan ze haar geluk niet op. Al tijdens de casting slaat de vonk over tussen haar en Mees Swart, de hunk van de serie. Maar Blaire, de gehaaide dochter van de zenderbaas, eist Mees voor zichzelf op. Als Pippa de rol krijgt, werkt Blaire haar in alles tegen. Tot overmaat van ramp moeten de meiden tegenover de media doen alsof ze goede vriendinnen zijn. Pippa’s ster stijgt razendsnel en voor haar vrienden heeft ze amper nog tijd. Wint Pippa de strijd om Mees of zal de zeepbel barsten?

  • Auteur: Liza Sips
  • Taal: Nederlands
  • 237 pagina’s
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Januari 2015
  • Genre: Jeugd
  • ISBN: 9026137192

Actrice Liza Sips, die met dit boek debuteert als schrijfster, kent de televisiewereld van binnenuit. Ze speelde een tijdje de rol van Vicky in Goede tijden, slechte tijden. Ze schetst die periode als een harde wereld, waarin eigen belangen voor vriendschap en vertrouwen gaan en waarin beroemdheid een keerzijde heeft. Pippa is geen hoofdpersoon waar ik echt een emotionele band mee kon krijgen, ze is vrij egoïstisch en komt op school vaak in de problemen. Toch kan ik sympathie voor haar opbrengen, omdat ze nog zo jong is en wordt meegesleept in het hele BN’er wereldje.

Stiekem vond ik Soapsop hartstikke leuk om te lezen. Het boek las ik in een middag uit, op een warme zomermiddag, lekker in de tuin. Het verhaal is vrij oppervlakkig, maar wel met hip woordgebruik en actuele thema’s. Toch is het geen voorspelbaar verhaal, want ik had persoonlijk een heel ander einde verwacht. Je kunt duidelijk merken dat Liza het verhaal heeft geïnspireerd op haar eigen leven en ze geeft echt een kijkje achter de schermen in de soapwereld. Ik geloof zeker dat er best wel sprake is van haat en nijd tussen de acteurs. Door de leuke titel en kaft zal het boek de doelgroep heel erg aanspreken. Door het toch wel verrassende einde, heeft de auteur ruimte voor een vervolg overgelaten. Een vervolg dat Liza op dit moment druk aan het schrijven is.

Heb jij Soapsop al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*