Recensies

Review: Sterrenhemel – Colleen Hoover

Sterrenhemel van Colleen Hoover, een New York Times-bestseller! Sky, de hoofdpersoon in Sterrenhemel, weet een paar dingen heel zeker. Punt 1: ze huilt niet. Nooit. Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings. Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed. Totdat ze Dean Holder ontmoet, die honderdduizend gevoelens in haar losmaakt. Moet ze haar levensregels herschrijven? 

 • Auteur: Colleen Hoover
 • Taal: Nederlands
 • 320 pagina’s
 • Uitgever: Omniboek
 • Oktober 2014
 • Genre: New Adult
 • ISBN: 9401901732

Sterrenhemel is een boek waar ik al veel positieve recensies over heb gelezen. Ik zag dat het boek beschikbaar was met mijn Bliyoo-abonnement, dus ik begon met lezen en las het boek dezelfde dag nog uit. Sterrenhemel valt onder het genre New Adult en dat associeerde ik tot nu toe voornamelijk met sex. De boeken van bijvoorbeeld Jennifer Lynn vond ik heel erg leuk, maar de zwoele en verleidelijke scènes waren niet op twee handen te tellen, vandaar mijn vooroordeel over dit genre. Sterrenhemel begint op dezelfde manier als de boeken van Jennifer Lynn. Een jongen (Holder) en een meisje (Sky) leren elkaar kennen, beide hebben ze een heftige gebeurtenis achter de rug, ze worden verliefd op elkaar en als lezer beleef je de spanning tussen hun die uiteindelijk tot hun ‘eerste keer’ moet leiden. Maar wow, sterrenhemel verloopt heel anders dan ik had verwacht. Halverwege komt er een plottwist uit de lucht vallen die ik echt totaal niet had zien aankomen.

Sky leren we kennen als een meisje met een reputatie: ze zoent met veel jongens, maar ze gaat nooit verder dan dat. Ze heeft zich wel eens afgevraagd of ze misschien op vrouwen valt, want ze voelt er nooit iets bij als ze met iemand zoent. Dan leert ze Holder kennen en die maakt gevoelens bij haar los, die ze nooit eerder heeft gehad. Holder toont interesse, maar kan zich ook heel erg raar gedragen. Gedurende het verhaal komen er verschillende flashbacks uit het leven van Sky naar voren, die leiden tot een grote openbaring. En die is schokkend. Hierdoor wordt wel verklaard waarom Sky zo gesloten en emotieloos is en kreeg ik meer begrip voor haar gedrag en keuzes.

Ik ben heel erg enthousiast over dit boek van Colleen Hoover en ik snak naar meer. Dat komt goed uit, want er is een tweede deel genaamd Sterrenregen uitgekomen dat het verhaal vertelt van de kant van Holder. Ik ben erg blij dat er een ook een boek vanuit het perspectief van Holder is geschreven, want vooral zijn personage en verhaal vond ik niet altijd even goed uitgewerkt. Ik had graag meer willen weten over zijn zusje en haar dood en over zijn strijd met Grayson, maar ik ga er vanuit dat zijn verhaallijn meer wordt uitgediept in dit boek. Sterrenhemel vond ik écht een heel goed boek en ik ga Sterrenhemel ook snel lezen!

Heb jij Sterrenhemel al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lisa 9 juni 2015 at 07:06

  Dit boek is echt geweldig! Eerste boek dat ik van Hoover las en ik was verkocht. Sterrenregen is ook heel goed en vult het verhaal mooi aan. Ben benieuwd naar wat je ervan vindt! 🙂

 • Reply Jessica 9 juni 2015 at 14:46

  Sterrenhemel is fantastisch! 😀

 • Leave a Reply

  *