Recensies

Review: Sterrenregen – Colleen Hoover

Begin juni begon ik aan Sterrenhemel, een boek dat me volledig heeft weggeblaasd. Door de foto op de voorkant, de achterflaptekst en de eerste hoofdstukken werd ik compleet op het verkeerde been gezet. Ik verwachtte namelijk een romantisch liefdesverhaal, met veel sex. Het verhaal verliep echter heel anders dan verwacht en valt dan ook een stuk zwaarder op de maag. Hoofdpersoon Sky is nog nooit verliefd geweest en heeft nog nooit iets voor een jongen gevoeld. Totdat ze Dean Holder ontmoet, die honderdduizend gevoelens in haar losmaakt. Sterrenhemel vertelt het verhaal vanuit het oogpunt van Sky, Sterrenregen is beschreven vanuit het oogpunt van Holder.

Sterrenregen van Colleen Hoover: Holders kant van het verhaal. Dean Holder heeft twee mensen ontzettend in de steek gelaten: zijn zus, Lesslie, en zijn vroegere buurmeisje, Hope. Er flakkert voor het eerst in tijden weer iets van hoop in hem op als hij bij de supermarkt een meisje tegenkomt dat sprekend lijkt op het buurmeisje dat hij jaren geleden voor het laatst heeft gezien. Maar… ze stelt zich voor als Sky. En hoe hij ook zijn best doet, ze lijkt zich hem of hun verleden niet te herinneren. Is dit wel de echte Hope? Op een gegeven moment wordt hij zo verliefd op haar dat hij niet meer weet of hij dat nou wil of niet.

 • Auteur: Colleen Hoover
 • Taal: Nederlands
 • 320 pagina’s
 • Uitgever: Zomer & Keuning
 • Februari 2015
 • Genre: New Adult
 • ISBN: 9401902682

Als kindzijnde verloor Dean Holder zijn beste vriendin Hope en zo’n tien jaar later verliest hij zijn zusje Less. Beide keren geeft hij zichzelf de schuld. Een jaar na Less’ dood ontmoet hij Sky en naast dat zij enorm lijkt op Hope, krijgt hij ook hele andere gevoelens voor haar. We weten natuurlijk al hoe het verhaal loopt, maar Sterrenregen focust zich meer op de gedachten van Holder. Hoewel ik het leuk vond om wat meer over Holder te weten te komen, was het verrassingseffect wel weg. Sommige fragmenten uit het verhaal waren echt identiek aan die uit Sterrenhemel en natuurlijk is dat logisch, maar hierdoor was het verslavende effect wel een beetje weg.

Desondanks heb ik wel erg genoten van Sterrenregen, omdat de lezer een kijkje kon nemen in zijn moeilijke verleden en ook over zijn tweelingzus Les komen we steeds meer te weten. De brieven die Holder aan Les schrijft zijn erg emotioneel en mooi om te lezen en daardoor reeg ik ook steeds meer begrip voor zijn gedrag. Als je zelfmoord in je naaste omgeving moet meemaken is dat natuurlijk heel erg. Sommige mensen vinden het egoïstisch, anderen hebben er meer begrip voor. Het einde van Sterrenhemel vond ik wél verrassend en dan vallen ook alle puzzelstukjes in elkaar. Het verleden van Holder en Sky is ontzettend heftig, maar het is mooi om te lezen dat ze er samen uit zijn gekomen. Sterrenregen is niet zo verrassend als Sterrenhemel, maar het is wel een mooie aanvulling.

Colleen Hoover is een van mijn favoriete New Adult auteurs geworden en ik kan niet wachten om meer van haar te kunnen lezen. Heb jij Sterrenregen al gelezen? Wat vond je ervan? Overbodig of een mooie aanvulling op Sterrenhemel?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Lisa 20 juni 2015 at 08:19

  Ik vond het ook een mooie aanvulling! Je gaat het verhaal nét wat meer snappen.

 • Leave a Reply

  *