Recensies

Review: The Perks Of Being A Wallflower – Stephen Chbosky

The perks of being a wallflower, geschreven door Stephen Chbosky, gaat over Charlie. Charlie zit in de bovenbouw van de middelbare school. Charlie is niet zo populair op school. Hij is erg verleden en sociaal niet zo sterk. Charlie is ook onwijs intelligent en wordt vaak niet begrepen door zijn klasgenoten. In het boek komen onderwerpen als verliefdheid, daten, familieproblemen, seks en drugs aan bod. Charlie vertelt zijn verhaal in briefvorm aan de enige persoon die hij vertrouwd: aan jou, de lezer.

 • Auteur: Stephen Chbosky
 • Taal: Engels
 • 240 pagina’s
 • Uitgever: Simon & Schuster Uk
 • Februari 2009
 • ISBN: 1847394078
 • Genre: Young Adult

Wat is enorm leuk vind aan het boek is dat de schrijver het verhaal in de ik-vorm en in briefvorm vertelt. De hoofdstukken eindigen met “Love, Charlie” en dat maakt het erg persoonlijk. Aan het begin van het verhaal wordt al vrij snel duidelijk dat Charlie een moeilijke periode achter de rug heeft. Wat daar precies de reden van is, blijft voor de lezer nog even onduidelijk. Charlie is een muurbloempje, dat eigenlijk te lief is voor de wereld. Op aanraden van zijn Engelse docent, leert Charlie wat meer voor zichzelf op te komen. Hij raakt bevriend met Patrick en de mooie Sam, waar hij stiekem erg verliefd op wordt. Pas in de laatste paar bladzijden van het boek, kom je er als lezer achter waar het verhaal eigenlijk om draait. Ik had dit einde totaal niet aan zien komen, waardoor het verhaal voor mij ook in een ander daglicht wordt geplaatst.

646392db575c6025b53d4d055dec57e6
Bron afbeelding: Life Boldly

The perks of being a wallflower is geen standaard jeugdverhaal, over een verlegen jongen die verliefd wordt op het populairste meisje op school. Hierdoor is het verhaal naar mijn mening ontroerend, uniek en bijzonder. Het verhaal bevat een sterke boodschap, namelijk dat als je niet gelukkig bent je moet probeer er wat aan te veranderen en vooral: praat erover met mensen en krop niet alles op. The perks of being a wallflower bevat een prachtige quote over de liefde: “We accept the love we think we deserve”. Dit is een uitspraak die mij echt aan het denken heeft gezet, want wat wordt er nu precies mee bedoeld? Voor mij betekent deze quote dat wanneer je niet tevreden bent met jezelf en niet van jezelf kunt houden, dat je geen complimenten en ook geen liefde van anderen toelaat. Ik vind dat als jij mensen goed behandeld, dat deze jou ook goed terug moeten behandelen. Wees niet tevreden met wat je doet wanneer je weet dat je meer in je mars hebt, neem nooit genoegen met minder.

The perks of being a wallflower is voor 10,99 te koop bij Bol.com. Hou je niet zo van dit soort boeken, maar ben je toch benieuwd naar het verhaal? Het boek is verfilmd, met onder andere Emma Watson in de hoofdrol. Ook de film is te koop bij Bol.com voor 8,99. Aanrader als je van Young Adult boeken a la John Green en Rainbow Rowell houdt. Ik vond het echt een prachtig boek dat ik zeker nog eens zou willen lezen.

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_54d91e8d5a3b8_selected-products” products=”1001004006191799″ name=”The Perks of Being a Wallflower” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Anneke 11 april 2015 at 06:47

  Ik vond het boek en de film mooi. Het is al wel een tijdje geleden dat ik het gelezen heb. 🙂

 • Reply Merith 11 april 2015 at 12:03

  Het staat hoog op mijn to be read lijstje! ^^ Ben zo benieuwd, ik vond de film geweldig.

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) 11 april 2015 at 14:51

  Ik vond dit boek ook heel goed! Heb daarbij ook genoten van de film 🙂

 • Leave a Reply

  *