Recensies

Review: The Tribe – A New Dawn

The Tribe is een jeugdserie uit Nieuw-Zeeland was ik in mijn tierenjaren ontzettend fan van was. Veel mensen zullen de serie niet kennen, aangezien deze altijd op onmogelijke tijdstippen op televisie kwam en nooit veel promotie heeft gekregen. The Tribe gaat over een groep tieners, de Mall Rats, die moeten overleven in een wereld zonder volwassen. De volwassenen zijn allemaal uitgeroeid door een virus. De overlevende tieners hebben zich verzameld in groepen, Tribes, en proberen samen te overleven. Verschillende tribes willen de macht krijgen, waardoor de stad erg onveilig is. De Mall Rats houden zich schuil in een verlaten winkelcentrum. In totaal zijn er vijf seizoenen uitgekomen. Gedurende deze seizoenen hebben de Mall Rats tegen verschillende andere tribes moeten vechten.

Nu is er in 2011 een e-book uitgekomen, The Tribe: A New World, wat het verhaal van seizoen 6 verteld. In 2014 is er een tweede e-book uitgekomen, dat het verhaal van seizoen 7 verteld. Ik zal beide boeken bespreken in deze blogpost.

149284575

The Tribe: A New World

 • Auteur: A.J. Penn
 • Taal: Engels
 • Uitgever: Cumulus Publishing Limited
 • Januari 2012
 • ePub met kopieerbeveiliging (DRM) van Adobe
 • ISBN: 0473205769

Voor mij was de serie altijd zo uniek en bijzonder, door de kleding en make-up die de personages dragen. De tekens op het gezicht en de opvallende kostuums, karakteriseren deze serie. Mijn liefde voor fantasyverhalen die zich afspelen in een wereld die niet in werkelijkheid kan bestaan, maar wel geloofwaardig kunnen zijn, is ontstaan door The Tribe. Nadat seizoen 5 van The Tribe met een enorme cliffhanger werd gecancelled, stortte mijn wereld een beetje in. Ook al was de serie echt bedoeld voor een jongere generatie, vond ik het echt heel erg jammer dat de serie niet tot een mooi einde is gebracht. Met mij blijkbaar vele anderen, want het is al 12 jaar (!) geleden dat de laatste aflevering is uitgezonden. Wat ik zo bijzonder vind, is dat er nog steeds wereldwijd fans zijn die zich jarenlang hebben ingezet om een vervolg van de serie voor elkaar te krijgen. Blijkbaar heeft dat de makers aan het denken gezet. Nu volg ik het nieuws over The Tribe niet echt meer, ik bedoel, het is 12 jaar geleden dat het op tv was. Ik zag toevallig op Facebook voorbij komen dat er een boek is geschreven over The Tribe door A.J. Penn. Mijn interesse was gewekt en na wat onderzoek te hebben gedaan, kwam ik erachter dat er in 2011 al een eerste e-book is uitgebracht. Deze boeken vertellen dus eigenlijk het verhaal van serie 6 en 7.

The Tribe: A New World is het vervolg op seizoen 5, dat eindigde met de Mall Rats op een boot, vluchtend uit de stad nadat er door Mega een nieuw virus was verspreid. Ik heb beide e-books gelijk besteld en heb de boeken in een vlucht uitgelezen. Mijn mening? Ik vond het fantastisch. Ik waande me weer even in mijn tienerjaren en begreep weer waarom ik zo van de serie hield. De boeken zijn echt een cadeautje voor de fans. Mensen die de serie niet hebben gekeken, zullen het boek waarschijnlijk niet zo goed begrijpen en kunnen waarderen omdat het echt een vervolg is op serie 5. Het verhaal van The Tribe: A New World is gebaseerd op serie 6, waar de makers al een deel van het script voor hadden geschreven.

Nadat de Mall Rats hun geliefde stad moesten achterlaten op een boot, dobberen ze wekenlang op zee. De groep weet niet waar ze zijn of naartoe gaan en hun proviand is op. Dan komen ze een groot schip tegen, de Jzhao Li. Op dit schip komen ze menselijke resten tegen van de kapitein en zijn crew. Via een dagboek dat ze op het schip vinden, komen ze erachter dat deze mensen informatie hadden over het ontstaan van het virus dat alle volwassenen liet sterven. Jack en Ram proberen de motor van het schip te starten, maar dit gaat mis en het schip zinkt. De Mall Rats kunnen net op tijd het schip verlaten op een reddingsboot waarmee ze naar een eiland vlakbij varen. Dan gaat het mis op het schip en lijkt het alsof  zijn ze gestrand op een eiland. Ze zijn echter niet de enige mensen op het eiland en de inwoners zitten niet op de komst van nieuwe mensen te wachten. Ik zal niet verder op het verhaal ingaan, want dan zou ik teveel verklappen. Het hoogtepunt van het verhaal was voor mij dat Bray, de geliefde van Amber en vader van hun zoon Baby Bray, terugkeert. Er werd gedacht dat Bray dood was, vermoord door de Techno’s, maar niets bleek minder waar. Ondertussen heeft Amber nieuw geluk gevonden met Jay. Nu haar grote liefde nog blijkt te leven, ontstaat er een moeilijk liefdesdriehoek tussen Amber en haar mannen. Wie zal ze kiezen? Amber was mijn favoriete personage in de serie, dus ik vond het fijn dat haar verhaallijn zo’n grote rol speelde in het boek.

the-tribe-a-new-dawn-front-cover

The Tribe: A New Dawn

 • Auteur: A.J. Penn
 • Taal: Engels
 • Uitgever: Cumulus Publishing Limited
 • December 2014
 • ePub met kopieerbeveiliging (DRM) van Adobe
 • ISBN: 0473307952

The Tribe: A New Dawn begint met een epiloog, waarin Tai-San centraal staat. Dit personage komen we echter nergens in het verhaal weer tegen, waardoor deze verhaallijn mij verward en snakkend naar meer achterlaat. Ik heb ontzettend genoten van het verhaal en het heeft mij zeker niet teleurgesteld. In A New Dawn staat de nieuwe dreigende tribe, The Collective centraal. De leider van deze groep is de sluwe Eloise, die we in A New World leerden kennen. Eloise is enorm geïnteresseerd in de Mall Rats en Eagle Mountain, de plek die in serie 1 zo’n belangrijke rol speelde. Ook komen we meer te weten over het virus dat alle volwassenen heeft uitgeroeid.

Enige minpuntje van de boeken: ik mis de prachtige kostuums en make-up van de personages, iets dat de serie juist zo opvallend en uniek maakte. Ondanks dat heb ik wel enorm van dit boek genoten en zou het aan alle kijkers van deze serie kunnen aanraden. Het verhaal van A New Dawn bevat verschillende onopgeloste zaken en er was sprake van een open einde, waardoor ik verwacht dat er een of meerdere boeken zullen worden uitgebracht. Ik zal alle boeken in de toekomst gaan lezen, want ik kan op dit moment nog geen afscheid nemen van mijn ooit zo geliefde serie.

A New World en A New Dawn zijn beide verkrijgbaar als e-book en als gedrukt boek over de hele wereld. De Nederlandse fans kunnen de boeken bij Bol bestellen.

[bol_product_links block_id=”bol_54edd235c82af_selected-products” products=”9200000036460735,9200000036526831″ name=”The Tribe: A New Dawn” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
[bol_product_links block_id=”bol_550c1b9e199a7_selected-products” products=”9200000001434651″ name=”A New World” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Bron afbeeldingen: Tribeworld

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*