Recensies

Review: Ventoux – Bert Wagendorp

Ventoux is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De auteur, Bert Wagendorp, is columnist bij de Volkskrant. Aan hem werd gevraagd om een scenario te schrijven voor de verfilming van de gebeurtenis op de Mont Ventoux.Op 25 juni 1982 verongelukt de jonge, veelbelovende dichter Peter Seegers tijdens een wielrentocht op de Mont Ventoux. Na het schrijven van het scenario, is deze roman ontstaan. De verfilming van Ventoux zal in 2015 in de bioscopen verschijnen.

  • Auteur: Bert Wagendorp
  • Nederlands
  • 287 pagina’s
  • Atlas Contact
  • Mei 2013

Ventoux draait om vijf vrienden die op jonge leeftijd een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt tijdens een vakantie in Frankrijk. Dertig jaar later gaan zijn vijf beste vrienden, vier mannen en een vrouw, terug naar de Provence. André heeft een loopbaan als cokedealer voor de betere kringen achter de rug. Joost is natuurkundige en winnaar van de Spinozapremie, maar hij wordt beschuldigd van fraude. De Achterhoekse Surinamer David is eigenaar van een avonturenreisbureau en misdaadjournalist Bart werkt aan een boek over Spinoza en fietsen. Hij denkt nog vaak aan de mooie Laura, die na de dood van Peter spoorloos verdween. Laura blijkt toneelregisseur in Arezzo te zijn geworden. Tijdens hun middelbare schooltijd in de Achterhoek vormden Bart, André, Joost, David, Peter en Laura een hechte vriendengroep, maar ze zijn elkaar langzamerhand uit het oog verloren. Na dertig jaar later krijgen Bart, André, Joost en David een uitnodiging van Laura om naar Zuid-Frankrijk te komen. De mannen besluiten om bij die gelegenheid de Mont Ventoux per fiets te beklimmen.

Ventoux is een ontzettend mooi en ontroerend boek waar ik enorm van heb genoten. Het boek is een prachtige roman met veel humor. Vriendschap en rouwverwerking zijn onderwerpen die centraal staan in het boek. Ook wielrennen speelt een belangrijke rol, maar het boek is ook zeker goed leesbaar voor mensen die niet zo’n sportliefhebber zijn. Een groot pluspunt van dit boek vind ik dat de personages in het boek allemaal goed zijn uitgewerkt. Ik kan dit boek aan iedereen aanraden door het sterke verhaal en de meeslepende schrijfstijl van de auteur. Ik kijk enorm uit naar de verfilming. De film zal vanaf 14 mei in de Nederlandse bioscopen draaien.

[bol_product_links block_id=”bol_54d91edac859c_selected-products” products=”9200000021765880″ name=”Ventoux” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*