Recensies

Review: Versplinterd – Dani Atkins

Versplinterd van Dani Atkins is een boek dat ik al op veel boekenblogs was tegengekomen. Na verschillende positieve recensies, was ik om: dit boek moest ik ook lezen. Erg blij was ik toen ik een recensie-exemplaar toegestuurd kreeg en het duurde niet lang voor ik het boek had uitgelezen.

Versplinterd gaat over Rachel, wiens leven vijf jaar geleden volledig is ingestort nadat haar beste vriend Jimmy bij een ongeluk om het leven is gekomen. Zelf is Rachel ook gewond geraakt bij het onderzoek en de gevolgen daarvan zijn nog steeds zichtbaar. Haar relatie met Matt heeft de tragische gebeurtenis niet overleefd, ze is naar Londen verhuisd en van haar grote dromen is niets terecht gekomen. Rachel is eigenlijk best eenzaam en heeft weinig sociale contacten. Dan ontvangt ze een uitnodiging voor de trouwerij van haar beste vriendin Sarah. Op de vooravond van de bruiloft, ziet ze haar oude vriendengroep weer. Haar ex Matt blijkt een relatie te hebben met de mooie Cathy en het wordt Rachel allemaal wat teveel. Ze besluit later die avond het graf van Jimmy te bezoeken en daar wordt ze overmand van hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Wanneer Rachel wakker wordt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan zij zich herinnert: ze is nog samen met Matt en haar beste vriend Jimmy leeft nog. Rachel begrijpt er niets van en haar omgeving is ervan overtuigd dat ze lijdt aan zwaar geheugenverlies.

 • Auteur: Dani Atkins
 • Taal: Nederlands
 • 304 pagina’s
 • Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
 • Februari 2015
 • Genre: Roman
 • ISBN: 903251461X

Ik val maar gelijk met de deur in huis: ik vond dit een prachtig boek. Versplinterd is echt een prachtig verhaal dat me heel erg aansprak. Het verhaal is origineel, boeiend en emotioneel. De schrijfstijl van de auteur vond ik erg prettig en vanaf de eerste bladzijde pakte het verhaal me. Versplinterd is echt zo’n boek dat je aan de ene kant in vogelvlucht uit zou willen lezen, maar waar je aan de andere kant intenser van wilt genieten omdat het verhaal zo mooi is. Ook al is de situatie waar Rachel in terechtkomt voor mij niet erg herkenbaar, ik kan me wel goed in haar inleven. Rachel komt in een emotionele achtbaan terecht en weet niet meer welke wereld de echte wereld is. Dit lijkt me ontzettend frustrerend. Het boek is eigenlijk een grote puzzel die je als lezer wilt oplossen: welke wereld is de echte en wat is er nu precies met Rachel aan de hand? Pas op de laatste paar bladzijden van het boek kom je er als lezer achter waar het verhaal naartoe gaat en dit is niet een einde dat ik zag aankomen of had gewenst. Na het uitlezen van het boek, heb ik wel even een traantje gelaten. Het verhaal heeft me enorm geraakt en ik zal het boek zeker op korte tijd nogmaals lezen.

Versplinterd is de debuutroman van Dani Atkins en dat belooft wat mij betreft veel voor toekomstige boeken van deze auteur. In het boek spelen de thema’s liefde en vriendschap de hoofdrol en de afloop laat je letterlijk versplinterd achter. Wat mij betreft is het echt een aanrader en een must read voor liefhebbers van de boeken van Jojo Moyes en Cecilia Ahern.

[bol_product_links block_id=”bol_54fffd88c3d85_selected-products” products=”9200000036135006,9200000037297174″ name=”Versplinterd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Eveline 12 maart 2015 at 14:36

  Je recensie maakt me nieuwsgierig! Het boek ligt bij mij op de stapel met de boeken die ik nog wil lezen. Binnenkort ga ik er maar eens in beginnen. 🙂

 • Reply Kiki_leest 12 maart 2015 at 19:33

  Hoi,
  Je hebt het in de eerste zin abusievelijk over Jojo ipv Dani. Dit is een boek dat ik zeker nog wil lezen. Het lijkt me echt een geweldig boek.
  Groetjes Kiki

  • Reply Nynke-Boudien 12 maart 2015 at 20:18

   Ah wat stom, dankjewel! Ik heb het aangepast. Komt waarschijnlijk omdat ik de auteurs qua boeken zo op elkaar vind lijken 😉 En het is inderdaad een geweldig boek!

  Leave a Reply

  *