Recensies

Review: Wacht op mij – Gayle Forman

If I stay is een Amerikaanse dramafilm die ik een paar weken geleden heb gezien. De film gaat over het 17-jarig meisje Mia, dat in een coma raakt en een zogenaamde uittreding heeft nadat zij en haar familie betrokken zijn bij een tragisch auto-ongeluk. In de vierentwintig uur die volgen op het afschuwelijke auto-ongeluk, wordt Mia voor een onmogelijke keuze gesteld. Ik vond het een erg mooie en goede film. If I stay is een boekverfilming, van het gelijknamige boek van auteur Gayle Forman. Ik heb het boek (nog) niet gelezen, maar heb deze aangeschaft op het Boekenfestijn in Rotterdam. Het boek staat nog hoog op mijn To Be Read lijstje. De auteur heeft ook een vervolg geschreven, met als titel Where she went (Nederlandse boektitel: Wacht op mij). Ik was erg benieuwd hoe het verhaal rond Mia en het ongeluk verder zou gaan, dus ik kocht het boek in de Appstore en las het op mijn iPad.

 • Auteur: Gayle Forman
 • Taal: Engels
 • 264 pagina’s
 • Uitgever: Penguin Putnam Inc
 • April 2012
 • Genre: Young Adult
 • ISBN: 0142420891

Where she went speelt zich drie jaar later na het ongeluk van Mia en haar ouders af. Adam en Mia zijn elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven. Adam en zijn band zijn inmiddels wereldwijd doorgebroken, maar hij kan de roem niet aan. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York. Per toeval komt hij erachter dat Mia die avond in New York een optreden zal geven. Hij koopt een kaartje en die beslissing verandert alles.

Het boek wordt geschreven vanuit het oogpunt van Adam. Gaandeweg kom je er als lezer achter wat er in de drie jaren na Mia’s ongeluk is gebeurd en waarom de twee niet meer samen zijn. Ik vond het verhaal erg mooi, met veel diepgang. De personages zijn goed uitgewerkt en ik kon me goed inleven in het verhaal en de karakters. Muziek speelt een grote rol in het verhaal en ik vind het uniek dat rock en klassieke muziek met elkaar worden gemixt. Where she went is een mustread voor iedereen die het eerste boek ook heeft gelezen of de film heeft gezien. Ik hoop dat dit boek ook zal worden verfilmd.

Hebben jullie If I stay en Where she went gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_55243183ae08e_selected-products” products=”1001004010953090,1001004011503216″ name=”Wacht op mij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Kaat Ceulemans 25 februari 2016 at 18:38

  Beste Nynke-Boudien
  Ik heb het boek Wacht op mij en Als ik blijf ook gelezen en ik vond het geweldige boeken. Omdat Adam nu het hoofdpersonage is kan het verhaal ook is van de andere kant bekijken en dat vind ik super aan dit boek. Je leest hoe dat ze elkaar uit het oog zijn verloren, hoe shooting star zo populair werd en hoe ze elkaar dan terug tegenkomen in New York.
  Het boek is aangenaam om te lezen en daarom leest het ook zeer vlot. Een echte aanrader voor wie Als ik blijf een goede film of boek vind.

 • Leave a Reply

  *