Recensies

Review: Ziel – Jackie van Laren

Nina heeft het opgegeven met Q. Hij is te wispelturig, te gesloten, te geheimzinnig over waarom het voor hem zo moeilijk is om haar écht toe te laten in zijn leven. Leo is een veel betere partij: verstandig, rustig, aandachtig. Maar als haar nieuwe werkgever haar vraagt of ze haar goede contacten met de beroemdste dj ter wereld wil uitbuiten om een dance-feest te organiseren met Q als publiekstrekker, slaat haar hart toch een slag over. Kan ze het aan om hem weer te zien – maar dan gewoon zakelijk? Of moet ze eindelijk onder ogen zien dat ze diep in haar hart de keuze voor Q allang heeft gemaakt?

  • Auteur: Jackie van Laren
  • Taal: Nederlands
  • 320 pagina’s
  • Uitgever: Boekerij
  • Oktober 2015
  • Genre: roman
  • ISBN: 9022574067

Ziel speelt zich precies een jaar nadat Q en Nina elkaar voor het eerst hebben ontmoet af. Nina denkt dat haar liefdesverdriet voorbij is en probeert heel hard om verder te gaan met haar leven. Samen met Leo, haar ex-collega van Q Productions, heeft ze een appartement gehuurd en ze heeft inmiddels een nieuwe baan gevonden. Dan komt ze erachter dat ze niet zomaar is aangenomen, haar nieuwe baas wil namelijk gebruik maken van haar connectie met Q. Nina raakt hier natuurlijk heel erg van in de war en al haar gevoelens en wanneer ze erachter komt dat Q heel erg is veranderd in het afgelopen jaar, vraagt zich af of er nog een toekomst voor hen mogelijk is. Uiteindelijk komt de lezer erachter wat het grote, duistere geheim is dat Q al sinds zijn jeugd met zich meedraagt.

Ook al speelt het verhaal zich een jaar later af, de liefde tussen Nina en Q is natuurlijk nog niet over. Dit zal voor de lezer dan ook niet als een verrassing komen en ik kan me niet voorstellen dat je niet zou willen dat Q en Nina uiteindelijk samen zullen eindigen. De liefde tussen Nina en Q is zo intens beschreven, ik kan hun liefde bijna voelen. Ze hebben zo’n emotionele band met elkaar, soms op het zoetsappige af.

Het verhaal kent een aantal interessante plotwendingen, waardoor de lezer scherp blijft en bepaalde personages ook niet helemaal zwart-wit zijn. Net al in de andere delen was dit boek ook enorm vlot geschreven, waardoor je echt door de pagina’s heen vliegt. Ik vind het heel jammer dat ik de serie heb uitgelezen, want ik ben echt van Q en Nina gaan houden. Wel ben ik ontzettend blij dat ik kennis heb mogen maken met auteur Jackie van Laren. De Q-serie valt wat mij betreft niet in één specifiek genre en kent zowel roman als chicklit-kenmerken. Wat mij betreft is deze serie uniek in zijn soort en door de actuele thema’s in het verhaal zullen deze boeken een grote doelgroep aanspreken.

Ben jij ook zo’n fan van deze serie als ik?

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_563391c05bb57_selected-products” products=”9200000040664665,9200000040681827″ name=”Ziel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply kiki_leest 23 oktober 2015 at 08:06

  Ik heb de serie ook in huis, maar ben er nog niet in begonnen. Ik vind de covers wel heel mooi. Met zo’n review krijg ik er wel ZIN in.

 • Reply Daniëlle 23 oktober 2015 at 13:34

  Ik heb de serie nog niet gelezen, maar het klinkt veelbelovend! En de cover is ook heel mooi.

 • Leave a Reply

  *