Geen categorie

TAG: Reader Problems

Door Esmee werd ik getagd voor de Reader Problems TAG. Vandaag vertel ik dus iets meer over de problemen die ik tijdens het lezen vaak tegenkom.

1. Je hebt 20.000 boeken op je TBR. Hoe beslis je welk boek je gaat lezen?

Ik kies altijd waar ik op dat moment zin in heb. Vaak is het gewoon een random keuze, want er zijn nog zoveel boeken die ik graag wil lezen en vaak kies ik er maar gewoon één.

2. Je bent halverwege door een boek en je vind het echt niks. Stop je of ga je door?

Als ik een boek echt niets vind, dan is de kans groot dat ik op een gegeven moment stop met lezen en aan een nieuw boek begin. Ook al probeer ik een boek vaak wel uit te lezen, omdat ik dan hoop dat het einde op een bepaalde manier alles goed kan maken. Recensie-exemplaren lees ik sowieso uit, want dan wordt er natuurlijk verwacht dat ik er een recensie over schrijf.

funny-good-book-finish-want-to
Bron

3. Het einde van het jaar komt er aan en je loopt enorm achter met je Goodreads reading challenge. Probeer je je achterstand in te halen?

Natuurlijk! Op dit moment loop ik ver voor op mijn reading challenge, maar als ik achter zou lopen maar er nog wel een kans is dat ik het zou kunnen halen, dan zou ik er alles aan doen om de achterstand in te halen.

4. De covers van een serie die je geweldig vindt, matchen niet. Hoe ga je hiermee om?

Ik heb daar eerlijk gezegd niet zoveel problemen mee, als de boeken uit een serie maar niet in formaat van elkaar verschillen. Dan kun je me namelijk wel kwaad krijgen. Als de boeken uit een bepaalde serie een andere kleur hebben dan vind ik dat persoonlijk niet heel erg.

5. Iedereen is compleet dol op een boek en jij vind het echt niks. Wat doe je?

Ik zou gewoon een eerlijke recensie schrijven en probeer te onderbouwen waarom het boek mij niet heeft kunnen raken. Smaken verschillen nu eenmaal, dus ik kan het wel accepteren als ik als enige een boek helemaal niets lijk te vinden.

1c03fc931db3037b9e769d726d0d779d
Bron

6. Je leest publiekelijk een boek en je moet bijna huilen. Hoe ga je ermee om?

Ik huil niet heel vaak bij boeken, soms krijg ik wel een brok in mijn keel of waterige ogen, maar dat valt mensen in mijn omgeving dan vaak niet om. Het laatste boek waar ik echt om moest huilen was Versplinterd van Dani Atkins, maar dat boek heb ik gewoon thuis uitgelezen. Ik zou het overigens niet raar vinden als ik iemand publiekelijk zie huilen om een boek, want ik weet hoe het is als een boek je zo intens kan raken.

7. Een vervolg van een boek dat je fantastisch vindt, komt uit. Maar je bent veel vergeten van het vorige boek. Herlees je het of ga je gewoon verder in de hoop dat het wel weer terugkomt?

Meestal komt  het verhaal wel weer terug als ik het volgende deel aan het lezen ben. Herlezen kost vaak zoveel tijd en dan lees ik liever een boek dat ik nog niet heb gelezen.

8. Je wilt niet dat iemand je boeken leent. Hoe leg je dat aan mensen uit wanneer ze vragen of ze een boek mogen lenen?

Mijn omgeving weet dat ik een goedgevulde boekenkast heb en dat ik regelmatig boeken opgestuurd krijg. Er wordt dus best vaak aan mij gevraagd of ik een boek wil uitlenen. Op zich heb ik daar niet veel problemen mee, tenzij ik het boek gewoon weer netjes terug krijg. Ik leen echter alleen boeken uit die ik zelf al heb gelezen, want ik vind het niet leuk om boeken uit te lenen die ik nog moet lezen.

d0cade976aa63cf50bc7d39f7714d52f
Bron

9. Je hebt de afgelopen maand 5 boeken opgepakt en weer weggelegd. Hoe kom je over je leesdip?

Gewoon wachten tot de dip voorbij is. Ik hou zo van lezen, dat mijn ‘leesmotivatie’ nooit lang wegblijft. Een favoriet boek herlezen helpt altijd.

10. Er zijn zó veel boeken die uitkomen die je heel erg graag wilt lezen. Hoeveel koop je er?

Haha, dat is best een probleem. Meestal koop ik ze allemaal. Niet tegelijkertijd, maar als ik een boek echt heel graag wil lezen dan koop ik het uiteindelijk altijd.

11. Hoelang blijven boeken die je net gekocht hebt in je boekenkast staan?

Soms heel erg lang. Vooral boeken die ik tijdens het Boekenfestijn in een impuls heb gekocht, blijven uiteindelijk heel lang ongelezen in mijn boekenkast staan. Dit komt omdat recensie-exemplaren altijd voorgaan. Ik streef er echter wel naar om zo weinig mogelijk ongelezen boeken in mijn boekenkast te hebben staan en boeken waar ik echt niet meer van plan ben om ze te gaan lezen geef ik weg.

Neem de TAG gerust over voor je eigen blog!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*