Geen categorie

TAG: Would You Rather

Vandaag is het weer tijd voor een TAG. Deze keer heb ik vragen van de Would You Rather-TAG beantwoord. Ik vond dit zelf een hele leuke TAG, waarbij ik soms maar moeilijk kon kiezen.

1. Rather read only a series or stand-alone books?
Ik vind beide wel wat hebben, maar ik denk dat ik toch liever voor een stand-alone boek ga. Tijdens het lezen van een serie raak je wel veel emotioneler betrokken bij de karakters en kun je langer van een verhaal genieten, maar soms kan een serie ook wel iets te langdradig zijn naar mijn mening.

 2. Rather read a book whose main character is male or female?
Dan ga ik voor een vrouwelijke hoofdpersoon. Ik kan me gemakkelijker inleven in vrouwen, omdat ik zelf natuurlijk een vrouw ben. Ik kan dan bijvoorbeeld bepaalde acties en gedachten beter begrijpen, terwijl het mannenbrein voor mij soms echt een mysterie is.

 3. Rather shop only at Barnes & Noble (or other actual bookstore) or Amazon?
Ik shop nooit bij beide zaken, maar ik begrijp dat het hier gaat om een fysieke boekhandel en een online boekhandel. Ik kan urenlang rondneuzen in een boekhandel en laat me dan verleiden door interessante kaften. Wanneer ik al weet welk boek ik wil kopen, dan bestel ik het ook vaak bij Bol. Dan weet ik zeker dat het boek op voorraad is en ik het de volgende dag in huis heb.

 4. Rather all books become movies or tv shows?
Liever een serie, tenzij het verhaal zich daar niet voor leent. The fault in our stars vond ik een prachtige boekverfilming en dat boek was ook niet geschikt geweest voor een televisieserie. Zelf kijk ik liever series, omdat ik de personages dan wat langer kan volgen en ik losse afleveringen fijner vind om naar te kijken.

 5. Rather read 5 pages per day or read 5 books per week?
5 boeken per week, al is dat niet zo realistisch. Tijdens de vakantie lukt me dat prima, maar met werk, rijlessen en een sociaal leven kom ik hoogstens aan twee boeken per week toe. Dus het is realistischer om 5 bladzijden per dag te lezen.

 6. Rather be a professional book reviewer or an author?
Natuurlijk zou ik het fantastisch vinden om ooit een boek te schrijven en uit te brengen. Ik denk dat elke boekenliefhebber hier wel van droomt. Toch weet ik niet of ik echt een boek zou kunnen schrijven. Ik zou dan wel echt een origineel verhaal willen schrijven en dat is nog best lastig. Voorlopig hou ik het dus even bij het recenseren van boeken, iets dat ik ook echt ontzettend leuk vind.

 7.  Rather only read the same 20 books over and over or get to read a new book every 6 months?
Een nieuw boek elke 6 maanden. Ik herlees niet heel vaak boeken, behalve boeken met enorme plotwendingen, omdat ik dan het verhaal opnieuw wil lezen om te kijken of ik bepaalde hints heb gemist. Toch hou ik heel erg van nieuwe verhalen en zou dus kiezen om een nieuw boek, elke 6 maanden, te lezen.

 8. Rather be a librarian or own a book store?
Een boekenwinkel, want ik ben nu eenmaal gek op nieuwe boeken. Het lijkt me vooral leuk om veel interactie te hebben met klanten en ervaringen met gelezen boeken uit te wisselen en hun te adviseren over nieuwe boeken die zijn uitgekomen.

9. Rather only read your favorite genre or your favorite author?
Dan kies ik voor mijn favoriete genre. Ik lees de laatste tijd graag YA en thrillers en ondanks dat het misschin wat eentonig zou worden om alleen boeken uit deze genres te lezen, denk ik dat je op een gegeven moment een bepaalde schrijfstijl van een auteur ook wel zat wordt.

 10. Rather only read physical books or eBooks?
Het liefst fysieke boeken, alleen al omdat ik hou van een goedgevulde boekenkast en e-books zijn niet echt tastbaar. Toch zijn e-books onderweg wel heel handig,

Neem de TAG gerust over voor je eigen blog!

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: Literacy Shed

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*