Inspiratie

To be read: December

De laatste maand van het jaar is ingegaan en dat betekent voor sommige lezers dat ze nog even flink wat pagina’s moeten gaan lezen om hun reading challenge te behalen. Mijn leesdoel voor het jaar 2015 heb ik al behaald, maar dat betekent niet dat er geen boeken meer zijn die ik graag wil lezen. Voor komende maand heb ik vier titels uitgekozen die ik graag wil lezen.

Faye en Sean – Marina Folkers
Wanneer Faye tien jaar is, wordt ze door de ondoorgrondelijke Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij volwassen wordt gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg? Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor wat hij het liefste wil in zijn leven? Het plot van Faye en Sean doet me enigszins denken aan dat van Stuk van jou van Sophie Jackson. Dat vond ik een prachtig boek en ik hou heel erg van emotionele, romantische liefdesverhalen dus ik verwacht dat dit boek helemaal in mijn straatje zal vallen.

Knekelhuis – Dinie Bell
Lynns nieuwe woning staat vanwege een dubbele moord die er in het verleden gepleegd is bekend als spookhuis. Hoewel ze niet in geesten gelooft, heeft Lynn vanaf het moment dat ze de woning betrekt toch het gevoel dat ze er niet alleen is. Langzaam maar zeker begint ze dan ook te twijfelen aan haar opvatting. Waart het jonge, vermoorde echtpaar nog in Lynns huis rond? Of hebben de macabere gebeurtenissen te maken met haar buurman Mark, die heel charismatisch is en op wie Lynn op slag verliefd wordt, maar van wie de bewoners van het nabijgelegen dorp denken dat hij de moorden op zijn geweten heeft? Dinie Bell staat bekend om haar spannende, lugubere thrillers en ik ben erg benieuwd of Knekelhuis mij de stuipen op het lijf zal jagen.

Liefdesbrieven aan de sterren – Ava Dellaira
Het begint allemaal met een opdracht voor Engels: schrijf een brief aan een overleden persoon. Laurel kiest voor Kurt Cobain, omdat haar zus May gek was op zijn muziek. Net als May stierf hij jong. Na die eerste brief schrijft Laurel er nog veel meer aan dode sterren. Ze vertelt over haar leven op school, haar eerste verliefdheid en het verdriet om de dood van haar zus. Maar hoe kun je rouwen om iemand die je nog niet hebt vergeven voor wat zij heeft gedaan? Het plot van Liefdesbrieven aan de sterren spreekt me heel erg aan en de kaft vind ik prachtig. Ik kreeg het manuscript van uitgeverij Luitingh-Sijthoff mee naar huis na de #VIBYAevent en ben er nog niet aan toe gekomen om het te lezen. Dat wil ik in december zeker wel gaan doen!

Out there #1: De kristallen sleutel – Manon Spierenburg
Hetzelfde geldt voor Out there van Manon Spierenburg. Van deze titel kreeg ik ook een recensie-exemplaar mee naar huis na het #VIBYAevent. De kristallen sleutel is het eerste deel in de trilogie van auteur Manon Spierenburg. Vier jongeren en twee volwassenen worden wakker in een vreemd oerwoud. Hebben ze soms een vliegtuigcrash overleefd? Maar waar zijn de brokstukken dan? Ze trekken door het woud, op zoek naar antwoorden. De 12-jarige Olivia heeft het onheilspellende gevoel dat ze iets belangrijks over het hoofd zien. Wie is bijvoorbeeld de vrouw die telkens in haar herinneringen opduikt? En hoe komt het dat ze elkaar kunnen verstaan, terwijl ze ieder een andere taal spreken? Langzaam maar zeker begint het Olivia en de anderen te dagen. De waarheid is ijzingwekkender dan ze dachten, en ze willen niets liever dan terug naar huis gaan. Maar daarvoor moeten ze eerst hun grootste angsten en diepste geheimen onder ogen zien. 

De maand december is altijd een van de drukste maanden van het jaar en dat zal dit jaar niet anders zijn. Ik vraag me dan ook heel erg af of ik wel aan lezen ga toekomen, maar ik ga zeker een poging wagen. Juist in drukke tijden is het fijn om even een rustmoment(je) in te plannen. Welke boeken wil jij komende maand gaan lezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Anneke 2 december 2015 at 15:05

  Ik lees de laatste tijd erg weinig, alleen nog voor het slapen. Dus het uitlezen van boeken gaat ook niet zo snel. Ik moet er volgens mij nog twee of drie voor dit jaar, maar ik heb natuurlijk wel nog een kerstvakantie dus wie weet.

 • Reply Viivian 2 december 2015 at 17:42

  Liefdesbrieven aan de sterren lijkt me zó mooi!

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) 2 december 2015 at 22:25

  Liefdesbrieven aan de sterren is echt prachtig, dit boek kocht ik vorig jaar in het Engels en ik had er zo van genoten! Veel leesplezier! 🙂

 • Leave a Reply

  *