Persoonlijk

To be read: Juni

In de zomermaanden lees ik altijd een stuk meer dan tijdens de andere seizoenen. Ik heb er nog meer zin in dan normaal en wat mij betreft is er niets verder dan een boek lezen in de zon. Er staan nog heel veel ongelezen boeken op mijn iPad, dus komende maand wil ik voornamelijk digitale boeken gaan lezen. Over alle boeken heb ik veel goede dingen gehoord en als boekenblogger vind ik dat ik deze titels dan ook snel gelezen moet hebben. Ik lees de laatste tijd net zo graag boeken op mijn iPad als echte boeken. Het enige minpunt aan e-books vind ik dat ik er geen mooie foto’s van kan maken voor mijn blog.

Selectie trilogie – Kiera Cass
Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon. America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Deze trilogie staat al zo lang op mijn TBR lijst, dat ik vind dat het er nu maar eens van moet komen.

Weerwater – Renate Dorrestein
De wereld vergaat. Alleen Almere blijft bestaan. Van de bevolking zijn nog maar een enkele duizenden inwoners over. Op een paar honderd ontsnapte gevangenen na zijn dat allemaal vrouwen. `Na de ramp waren onze verliezen niet te tellen. Geen familie was meer compleet, intacte gezinnen waren er vrijwel niet meer. Kinderen bleven achter als wezen. Nog talrijker waren de jonge weduwes. En met dat laatste begon het vrouwenoverschot. Maar nu loop ik op de zaak vooruit. In Almere overleven vijfduizend vrouwen een wereldwijde calamiteit. Mannen zijn er niet meer, behalve een paar honderd ontsnapte gevangenen. Samen moeten zij een nieuwe maatschappij inrichten, met nieuwe familieverbanden. Beslissingen worden voortaan genomen per loterij, zelfs als op een dag een baby wordt gevonden…

De boeken van Renate Dorrestein las ik al op de middelbare school. De laatste jaren heeft ze last gehad van een writer’s block, maar nu is ze helemaal terug met de dystopische roman Weerwater. Ik hou heel erg van dystopische verhalen, dus ik hoop dat dit een beetje het Nederlandse antwoord op The Hunger Games en Divergent is.

Hitte – Lis Lucassen
Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

Hitte van Lis Lucassen is op elke Nederlandse boekenblog voorbij gekomen, dus ik kan er eigenlijk niet meer omheen. Het plot doet me denken aan de boeken van Jennifer Lynn, waar ik groot fan van ben.

To all the boys i’ve loved before – Jenny Han (Nog geen Nederlandse vertaling beschikbaar)
Lara Jean Song keeps her love letters in a hatbox her mother gave her. They aren’t love letters that anyone else wrote for her; these are ones she’s written. One for every boy she’s ever loved—five in all. When she writes, she pours out her heart and soul and says all the things she would never say in real life, because her letters are for her eyes only. Until the day her secret letters are mailed, and suddenly, Lara Jean’s love life goes from imaginary to out of control.

Na het lezen van de positieve recensie over To all the boys i’ve loved before op de blog van Lilian, ben ik erg nieuwsgierig geworden naar dit boek. Het plot spreekt me enorm aan en de cover is echt prachtig.

I’ll give you the sun – Jandy Nelson
Jude en haar tweelingbroer Noah zijn onafscheidelijk, totdat er iets tragisch gebeurt waardoor ze compleet uit elkaar groeien. Noah probeert ondertussen zijn homoseksualiteit een plek te geven, terwijl Jude een verschrikkelijke eerste keer heeft gehad en steeds meer in zichzelf keert. Wisselend tussen de perspectieven van Jude als ze zestien is, en Noah als hij dertien is, komt de lezer er langzaam achter wat er is voorgevallen en hoe dat deze tweeling voor de belangrijkste jaren uit hun leven uit elkaar heeft gedreven.

I’ll give you the sun heeft de laatste tijd ook veel aandacht gekregen op boekenblogs. Ik heb de Engelse versie op mijn iPad staan en dit soort boeken lees ik ook het liefst in de oorspronkelijke taal.

Running like a girl – Alexandra Heminsley
Bridget Jones meets Dolf Jansen. Gedesillusioneerd door het krachthonk en het geyoga beu besloot Alexandra Heminsley te gaan hardlopen. Ze koesterde hoge verwachtingen: de kont van een atlete, het middel van een supermodel, de snelheid van een gazelle. De eerste poging verliep niet bepaald goed. Zes jaar later heeft ze op twee continenten vijf marathons gelopen. Haar vader zei het al: je loopt evenzeer met je hoofd als met je benen. En daarom is dit een boek over hardlopen dat niet alleen maar over hardlopen gaat.

Running like a girl zag ik vorig jaar op de blog van Annemerel voorbij komen. Annemerel is echt mijn ultieme voorbeeld wat betreft hardlopen. Ze schreef een hele positieve recensie over dit boek en ben echt benieuwd naar het hardloopverhaal van Alexandra.

Naast bovenstaande boeken is er nog een ander soort boek dat ik komende maand echt moet lezen: mijn theorieboek. Ik ben in mei begonnen met rijles en theorie hoort er natuurlijk ook bij. Ik heb nog geen theorie-examen gepland, maar het is natuurlijk nooit verkeerd om alvast te beginnen met leren.

Welke boeken wil jij in juni graag lezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Theemetboekjes 2 juni 2015 at 11:05

  Ik lees altijd nog meer in de zomervakantie! Heerlijk is dat, lekker buiten met een boek! Het boek ‘Selectie trilogie’ lijkt mij wel wat!

 • Reply Lilian 2 juni 2015 at 11:57

  Wauw je hebt mooie boeken uitgekozen! To all the boys is echt echt heel leuk, daar ga je zeker van genieten! I’ll give you the sun & hitte vond ik ook leuk 🙂

  • Reply Lilian 2 juni 2015 at 11:58

   Ik ga zelf trouwens het vervolg op To all the boys I’ve loved before lezen. Die komt hopelijk deze week door de brievenbus!

 • Reply Jessica 2 juni 2015 at 17:34

  Hier staan hele leuke boeken tussen 🙂
  Ikzelf lees deze maand sowieso Wat ik nooit eerder heb gezegd van Celeste Ng en Seeker van Arwen Elys Dayson. En hopelijk nog een boek ^^
  Heel veel plezier met de Selectie trilogie, echt een favoriet van mij.

 • Reply Ilse 3 juni 2015 at 17:15

  Ha! ‘Hitte’ heb ik vandaag ook ontvangen! Ben benieuwd wat we ervan vinden, wij allebei! En ik ben ook benieuwd wat je van ‘Ik geef je de zon’ vindt. Persoonlijk vond ik die minder, namelijk. 😉

 • Leave a Reply

  *