Nieuws

Tweedehands Boekenmarkt Drachten

Afgelopen zaterdag ben ik naar de tweedehands boekenmarkt geweest in de Grote Kerk in Drachten. Het was voor mij de eerste keer dat ik speciaal afreisde naar een boekenmarkt, maar ik ben zeker van plan om het vaker te doen. Er waren ontzettend veel bananendozen gevuld met boeken, vooral veel oude boeken. Alle boeken waren 50 cent per stuk en wanneer je een hele bananendoos met boeken kon vullen, betaalde je daar 10 euro voor. Ik heb een aantal mooie titels in de boekenmassa kunnen vinden en mijn stapel met ongelezen boeken is weer een stukje groter geworden.

IMG-20150117-WA0003

In totaal heb ik vijf boeken gekocht, vier voor mezelf en eentje voor een vriendin. Zij is gek op de boeken van Jill Mansel en Solo had ze nog niet gelezen. De boeken van Jill Mansel vind ik zelf ook heel leuk, typische chicklits die gemakkelijk weglezen.

Voor mezelf kocht ik ten eerste Echte Mannen Eten Geen Kaas van Maria Mosterd. Dit boek gaat over een meisje dat vier jaar lang in handen is geweest van een loverboy. Ik had al veel over dit boek gehoord, maar het was er nog nooit van gekomen om het te lezen. Ook kocht ik een boek van Heleen van Royen, namelijk De Mannentester. Ik heb alle boeken van Heleen in huis, behalve deze titel. Ik zag het boek liggen en aarzelde niet om hem mee te nemen. Heleen van Royen is zo’n schrijfster waar je van houdt of niet, maar ik hou persoonlijk wel van haar extra verhalen. De Mannentester gaat over een 27-jarige Femme Fatale die zich laat inhuren door vrouwen om hun geliefde op de proef te stellen. Klinkt als een plot waar ik erg benieuwd naar ben!

Ik kocht ook Vrouw Onder Vuur van Samar Yazbek. Ik had nog nooit van dit boek en de schrijfster gehoord, maar het plot sprak me erg aan. De schrijfster doet in dit boek namelijk verslag van de revolutie in Syrië. Zij nam zelf deel aan de opstand en was getuige van het geweld tegen de burgers. Klinkt als een indrukwekkend boek, ik kan eigenlijk niet wachten om hierin te beginnen met lezen. Tenslotte kocht ik Een Lot Uit De Loterij van Gillian White. Over dit boek heb ik het langst getwijfeld, omdat ik me afvraag of het een typische chicklit is, of dat het een boek is dat verrassend uit de hoek zal komen. Een Lot Uit De Loterij gaat over een 40-jarige vrouw, die vijf miljoen wint in de loterij. Tegelijkertijd loopt haar huwelijk niet zo lekker en dus besluit ze om haar rijkdom voorlopig geheim te houden voor haar man.

Voor deze vijf boeken heb ik 2,50 betaald. Koopje toch? Heb je een van bovenstaande boeken gelezen? Heb ik een goede keuze gemaakt of zitten er ook missers tussen? Ik ben erg benieuwd!

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*