Overig

Wrap up: Gelezen in november

De maand november was een spannende maand voor mij. Ik begon aan mijn nieuwe, fulltime  baan bij de Rijksuniversiteit Groningen. Tijd voor lezen had ik niet zoveel, maar ik heb toch vijf boeken gelezen.

 Het eerste boek dat ik las in november was de bijzondere roman Een regenboog in de nacht van Claire King. Deze roman vertelt het een indrukwekkende verhaal van Pea, een jong meisje dat door haar moeder wordt verwaarloosd wanneer haar vader plotseling overlijdt. Een regenboog in de nacht gaat over kinderlijke veerkracht in het leven van een volwassene die met verlies en het rouwproces te maken krijgt. Het volgende boek dat ik las was De Fixer van Jennifer Lynn Barnes. Ik hou enorm van detective-mysterieuze-achtige genre en De Fixer heeft mijn hoge verwachtingen zeker waargemaakt. Het verhaal draait om de zestienjarige Tess, die in een complot wordt gezogen dat van haar high school tot midden in de Oval Office leidt.

Ook las ik in november twee romans van Nederlandse auteurs. Exit van Michiel Stroink is een hele verfrissende roman, die regelmatig een lach op mijn gezicht toverde. Hoofdpersoon Abel is op zoek naar een ‘exit’ uit zijn huidige leven en door middel van een (zoek)tocht in Berlijn probeert hij die exit te vinden. Ook las ik Ik zag Menno van Sandra Bernart, een roman waar ik al maanden lang naar uitkeek. Hoofdpersoon Vincent heeft berekend dat hij gelukkig zal worden met Kim. Wanneer hij bij het boeken van hun huwelijksreis zijn doodgewaande broer Menno herkent in de reisbrochure, offert hij zijn zorgvuldig opgebouwde zekerheden op met maar één doel: zijn broer vinden. Het plot van dit boek vond ik heel origineel en aantrekkelijk en Ik zag Menno heeft mijn verwachtingen zeker waargemaakt.

Tenslotte las ik het korte verhaal Een week in Parijs van JoJo Moyes. Dit boekje vertelt de voorgeschiedenis van Portret van een vrouw. Hoofdpersonen Sophie en Liv keren terug en hun zoektocht naar liefde staat centraal. Ik vond Een week in Parijs een hele fijne toevoeging en had het zeker niet willen missen.

Welke boeken heb jij gelezen in november?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*