Reviews

Review: Vriendinnen boven alles – Ann Brashares

De bekende “Vier Vriendinnen Een Spijkerbroek”-reeks van Ann Brashares waren 10 jaar geleden mijn favoriete boeken. Ook van de films heb ik enorm genoten. Het leven van Bridget, Tibby, Carmen en Lena vond ik zo ontzettend leuk en ik vond het erg jammer dat ik niet zo’n leuke vriendinnengroep van 4 had. Dat het eigenlijk niet echt mogelijk dat de vier meiden allemaal dezelfde spijkerbroek pasten eigenlijk niet kon, nam ik graag voor lief.

  • Auteur: Ann Brashares
  • Taal: Nederlands
  • 448 pagina’s
  • Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
  • April 2012
  • ISBN: 9032513087
  • Genre: Chicklit

De speciaal door de meiden opgestelde regels voor het dragen van de spijkerbroek vond ik hilarisch. Hier een aantal om je geheugen op te frissen:

  • Je mag de Broek nooit wassen.
  • Als je de Broek aanhebt mag je nooit denken: Ik ben dik.
  • Je mag de Broek nooit door een jongen laten uittrekken.

Zoals ik al eerder zei, is het alweer meer dan 10 jaar geleden dat deze boeken uit kwamen. Ik was er dus ook totaal niet van op de hoogte dat er in 2012 een nieuw deel van de “Vier Vriendinnen”- reeks is uitgekomen. Per toeval zag ik het boek een aantal weken geleden voorbij komen op Bol.com en ik wist niet hoe snel ik het boek in mijn winkelwagentje moest plaatsen…

“Vriendinnen boven alles” speelt zich tien jaar later af. Tibby, Lena, Carmen en Bridget volwassen vrouwen, die hun eigen levens hebben opgebouwd. Ze zien elkaar niet zo vaak meer en hun vriendschap is niet meer zo vanzelfsprekend als het was. Dan ontvangen Lena, Carmen en Tibby opeens een uitnodiging van Tibby om naar Griekenland te komen. De meiden kunnen niet wachten om hun vriendschap weer nieuw leven in te blazen, maar wanneer ze in Griekenland aankomen wacht er een grote schok.

Ik kan dit boek eigenlijk niet op de manier reviewen zoals ik zou willen, zonder dat ik een groot deel van de verhaallijn verklap. De schokkende gebeurtenis aan het begin van het boek, bepaalt de rest van het verhaal. Het boek is spannender en ingrijpender dan de voorgaande boeken. De eerste vier boeken waren vooral erg vrolijk en ik hield er echt een “happily ever after”-gevoel aan over. Dat is bij dit boek absoluut niet het geval. Wanneer je als fan van deze boeken over de klap heen bent, sleept het boek je mee in een zoektocht naar geluk.

Carmen is een bekende hollywoodactrice en staat op het punt om te trouwen. Maar is ze wel blij met haar luxe leventje? Lena is erg eenzaam en is niet gelukkig in haar relatie met Drew. Ze kan Kostos maar niet vergeten. Bridget springt nog steeds van de hak op de tak en dan is er nog Tibby, die een spoor van mysterieuze brieven en opdrachten voor haar vriendinnen achterlaat, die uiteindelijk moeten leiden tot een bijzonderder ontmoeting.

De meiden zijn volwassen geworden, maar hun karakters zijn nog hetzelfde. Het boek is ook zeer geschikt voor meiden die de vorige delen niet hebben gelezen. De doelgroep van het boek zijn tieners, maar ik weet zeker dat er ook genoeg volwassenen vrouwen kunnen genieten van dit boek. Aangezien de doelgroep wat jonger is, blijft het boek ondanks het ingrijpende en dramatische verhaal wel erg braaf. Aanrader voor vrouwen die houden van chicklits en voor degene die de andere boeken in de “Vier Vriendinnen”-reeks hebben gelezen.

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*