Overig

Boekreleases in juli

In de maand juli komen er weer een heleboel leuke, nieuwe boeken. Vandaag geef ik een overzicht met een aantal boeken waar ik heel erg aan uitkijk.

After #3 – Hij hoort bij jou – Anna Todd
De liefde tussen Tessa en Hardin is nooit makkelijk geweest. Maar nu is het verwarrender dan ooit…. Net wanneer Tessa de belangrijkste beslissing van haar leven neemt, verandert alles. Onthullingen over Hardin zetten al haar zekerheden op losse schroeven en brengen hun zwaar bevochten toekomstplannen ineens weer buiten bereik. Niets en niemand is zoals Tessa dacht. Niet haar vrienden. Niet haar familie. En Hardin, de enige persoon op wie ze dacht te kunnen bouwen, toont geen enkel begrip voor Tessa als hij erachter komt dat ook zij geheimen verborgen heeft gehouden. Voor Tessa is deze vicieuze cirkel van jaloezie, onvoorspelbare woede en vergeving uitputtend. Ze heeft nog nooit zulke intense gevoelens voor iemand gehad – maar is het al die drama’s wel waard? En als Tessa nu haar hart volgt… is het dan definitief voorbij? Het derde deel uit de bekende After-serie verschijnt op 16 juli.

Niet te filmen – Sophie Kinsella
Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar. Audrey kan met hem over haar angsten praten zoals ze dat nog nooit met iemand anders heeft kunnen doen. Niet te filmen is het eerste boek dat Sophie Kinsella schreef voor jongeren. Ik ben groot fan van de boeken van Sophie Kinsella, dus ik ben heel erg benieuwd naar dit boek. Niet te filmen verschijnt op 15 juli.

Grey – E.L. James
Het wachten is voorbij. Eindelijk wordt het verhaal door de ogen van Christian Grey verteld. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E. L. James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde .Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel. Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt? 50 tinten grijs is natuurlijk geen hoogstaande literatuur, maar ik heb wel erg genoten van de boeken. Ik kijk daarom ook enorm uit naar Grey en ik hoop dan ook dat het een mooie toevoeging zal zijn en niet enkel een herhaling van het verhaal. Grey verschijnt op 21 juli.

Zomerhitte – Marijke Verhoeven
Een peperdure schildercursus in het Limburgse Heuvelland is volgens hartsvriendin Lucy de beste remedie voor Laura’s gebroken hart. Tot haar eigen verbazing vindt Laura al snel afleiding bij de charismatische cursusleider Philip Cools, die als een blok voor haar valt. Zij inspireert hem tot het maken van prachtige meesterwerken. Maar dan blijkt dat Philips mooie verhalen niet helemaal zuiver zijn en dat in het broeierige en artistieke gezelschap Philip niet de enige is die iets te verbergen heeft. Zomerhitte verschijnt op 1 juli.

Een week in Parijs – Rachel Hore
Al zolang ze zich kan herinneren lijdt Fay Knox aan vreemde flashbacks, die worden veroorzaakt door heel verschillende dingen: een Frans chanson, de kerkklokken van de Notre Dame. Volgens haar moeder is Fay nog nooit buiten Engeland geweest, laat staan in Frankrijk, maar waarom komt Parijs haar dan zo angstaanjagend bekend voor? Fay volgt de enige aanwijzing die ze heeft: een adres op het label van een oude rugzak. Haar zoektocht brengt haar naar een verlaten klooster, waar de enig overgebleven monnik haar in eerste instantie weigert te helpen. Maar Fay zet alles op alles om te ontdekken wat haar moeder voor haar verzweeg. En als de puzzelstukjes van de waarheid op hun plaats vallen, staat Fays hele leven ineens op losse schroeven. Een week in Parijs verschijnt op 6 juli.

Kick – Chelsea Cain
Heel Amerika staat op z’n kop als de gekidnapte Kick Lannigan na vijf jaar levend wordt teruggevonden. Ze is zwaar getraumatiseerd, en opgeleid door haar ontvoerder om sloten open te breken, vuurwapens te gebruiken en explosieven te maken. Tien jaar later, als Kick zich verder gespecialiseerd heeft in vechtsporten, boksen en messenwerpen, raken er in drie weken tijd twee kinderen vermist. Kick wordt benaderd door de raadselachtige en steenrijke ex-wapenhandelaar John Bishop, die wil dat ze hem helpt de kinderen te vinden. Kick weet echter nog niet dat hun zoektocht rechtstreeks zal leiden naar haar eigen, gruwelijke verleden. Kick verschijnt op 27 juli.

Emmy & Olivier – Robin Benway
De zeventienjarige Emmy krijgt de schrik van haar leven wanneer haar buurjongen na tien jaar vermissing plotseling weer voor de deur staat. Olivier en zij waren onafscheidelijk tot hij op zijn zevende ontvoerd werd. Zijn verdwijning zette haar wereld op zijn kop. Zou Olivier haar na al die jaren nog herkennen? Is er iets over van hun speciale band? Tijdens geheime surfdates leert Emmy Olivier opnieuw kennen. Hij is veranderd – langer, breder, mannelijker – maar nog net zo leuk. Wat is er precies gebeurd op zijn zevende? En welke rol speelt Emmy in dit drama? Emmy & Olivier wordt omschreven als een Young Adult boek, maar ik weet zeker dat ik dit boek ook goed zal kunnen waarderen. Het boek verschijnt op 14 juli.

De nummers – Chantal van Mierlo
Experimenten, samenzweringen en geheime agenda’s; wat als de Europese Unie het niet goed met ons voor heeft? De Nummers van Chantal van Mierlo is een extreem spannende thriller van eigen bodem, maar met internationaal allure. Van Mierlo brengt het James Bond-gevoel beangstigend dichtbij: niet in Amerika maar in onze eigen achtertuin schuilt het grootste gevaar. De Nummers heeft volgens de uitgeverij alles in zich om de Ik ben Pelgrim van de Lage Landen te worden. Het boek verschijnt op 9 juli.

Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt – Romain Puértolas
Providence Dupois ontmoet in een ziekenhuis in Marrakech de zevenjarige Zahera, die daar al sinds haar geboorte woont. Zahera is een wees en lijdt aan de ongeneeslijke taaislijmziekte. Tussen het meisje en de jonge vrouw groeit een onbreekbare band en als Providence weer vertrekt, belooft ze Zahera dat ze zal terugkomen om haar te adopteren en mee te nemen naar Parijs. Providence is vastbesloten om woord te houden. Als op de dag dat ze naar Marokko zal vliegen een IJslandse vulkaan uitbarst die al het vliegverkeer in Europa platlegt, gaat ze wanhopig op zoek naar andere middelen van vervoer. Ze komt terecht in een klooster, waar de monniken beweren dat ze haar kunnen leren vliegen: niet met een vliegtuig, maar zelf, met haar armen, door de kracht van haar liefde. Hoe krachtiger de liefde, hoe eerder en beter ze kan vliegen. Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt verschijnt op 1 juli.

Wild (#1 Vertrouwen) – Christina Lauren
Een laatste weekend zonder verplichtingen, voordat het werkende leven begint, dat is de afspraak. Dansen tot in de vroege uurtjes, cocktails drinken in Las Vegas en vooral: proosten op hun vriendschap en het leven. Een wilde nacht met drie sexy mannen pakt voor Mia Holland en haar twee beste vriendinnen minder ongedwongen uit dan gepland. Terwijl de alcohol rijkelijk vloeit, sluiten zij een pact: ze geven alle drie het jawoord aan de drie onbekenden. In dit eerste deel uit de nieuwe reeks volgen we Mia. Ze is in Las Vegas getrouwd met een aantrekkelijke Fransman. Het vooruitzicht van passionele nachten in de stad van de liefde klinkt haar heel verleidelijk in de oren. Zal één nacht eindigen in eeuwige liefde? Wild verschijnt op 24 juli.

Naar welk boek kijk jij het meest uit?

Liefs,
Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lilian 2 juli 2015 at 10:48

  Zoveel mooie boeken die weer uitkomen deze maand! Ik ben wel benieuwd naar het nieuwe boek van Sophie Kinsella en naar Emmy & Olivier!

 • Reply Lisa 3 juli 2015 at 07:00

  Niet Te Filmen wil ik zéker lezen! Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt heb ik al enkele dagen thuis liggen en ik neem ‘m mee op vakantie. 🙂

 • Leave a Reply

  Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  *