Persoonlijk, TAG

TAG: Boeken Q&A

Ik kwam deze TAG laatst tegen op een boekenblog en vond hem zo leuk, dat ik besloot hem zelf ook in te vullen. Benieuwd naar mijn onder andere mijn favoriete boek en auteur en minst favoriete boek? Lees dan snel verder.

Favoriete boek?
Dat is gelijk een erg moeilijke vraag, ik heb namelijk niet één favoriet boek. P.S. Ik hou Van Je van Cecilia Ahern vond ik prachtig, net als The Fault In Our Stars van John Green. Ook vond ik Duizend Schitterende Zonnen van Khaled Hosseini erg indrukwekkend en ik heb enorm genoten van de Hunger Games-serie van Suzanne Collins.

Minst favoriete boek?
Ik vond de verfilming van het boek Extreem Luid & Ongelooflijk Dichtbij van Jonathan Safran Foer ontzettend mooi, vandaar dat ik besloot het boek aan te schaffen. De film was ontroerend en meeslepend, het boek daarentegen saai en langdradig. Ik kwam er niet goed in, heb het boek uiteindelijk wel uitgelezen, maar hield er een leeg gevoel van over. Jammer, want het verhaal is erg mooi. De schrijfstijl sprak mij denk ik gewoon helemaal niet aan.

boek2

Een boek dat je leven heeft veranderd?
Dat kan ik me zo niet bedenken. Ik heb veel boeken gelezen die ik ontzettend mooi en indrukwekkend vond, maar ik kan niet beweren dat door een van deze boeken mijn leven is veranderd. Het boek dat ik op dit moment aan het lezen ben, De Mooie Voedselmachine, heeft er wel voor gezorgd dat ik anders tegen voedsel en de invloed ervan op het lichaam ben gaan kijken.

Favoriete schrijfster/schrijver?
Nicholas Sparks & John Green.

Een boek waarin de hoofdpersoon op jou lijkt?
Ik kan me altijd enorm inleven in de hoofdpersoon van chicklits.

Een boek met jouw droomprins? Een boek waar je je voor schaamt, dat je ‘m zo leuk vind?
Ik schaam me er eigenlijk niet voor, omdat 50 Tinten Grijs-serie wereldwijd zo onwijs populair is. Af en toe voelde ik me wel wat ongemakkelijk wanneer ik deze boeken in de trein zat te lezen en de mensen om me heen naar me keken en wel degelijk door hadden wat voor soort boek ik op dat moment aan het lezen was.

boek1

Een boek dat je heel vaak hebt gelezen?
De Hunger Games-triologie, omdat ik gefascineerd blijf door het sterke verhaal. De boeken vallen in de Young Adult categorie, maar ik vind de boeken (en films) geschikt voor alle leeftijden (misschien niet voor kinderen onder de 12 jaar, wegens het vele geweld).

Favoriete prentenboek toen je klein was?
Als klein meisje was ik fan van Nijntje, op latere leeftijd van Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet.

Favoriete non-fictie boek?
Ik was enorm onder de indruk van PAAZ, geschreven door Myrthe van der Meer. PAAZ gaat is geïnspireerd door Myrthe’s eigen leven. Op een dag wordt ze opgenomen in een psychiatrische kliniek en gaat daar op zoek naar zichzelf, geluk in een wereld vol met rare regels, pillen, verkeerde diagnoses en rare doktoren. Dit is echt een enorm goed boek als je meer wilt weten over depressiviteit, psychologie en non-fictie. In februari verschijnt het vervolg op PAAZ, genaamd UP. Ik kijk enorm uit naar dit vervolg.

Favoriete fictie boek?
Ik vond de Divergent trilogie van Veronica Roth en de Hunger Games trilogie van Suzanne Collins enorm goed. Ik hou van dit soort boeken die zich in deze tijd afspelen, maar het geschetste leven in die boeken is toch een soort utopie.

Boek dat je nu aan het lezen bent?
Ik lees op dit moment De Mooie Voedselmachine van Giulia Enders. Dit boek is de afgelopen tijd zo vaak in de publiciteit geweest en ik vind boeken over het lichaam altijd erg interessant, dus ik besloot hem ook aan te schaffen. Het boek gaat over de rol van de darmen, spijsvertering, de invloed van voedsel op de darmen en…poep.

Welk boek zouden ze volgens jou moeten verfilmen?
Ik zou het heel tof vinden als PAAZ van Myrthe van der Meer zou worden verfilmd, net als Looking For Alaska van John Green en Revenge Wears Prada van Lauren Weisberger. Ook al heb ik dat laatste boek nog niet gelezen, ik vond The Devil Wears Prada zo fantastisch, dat ik sowieso ook wel van het vervolg moet genieten.

Afbeelding bron: Interiordesign.net

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*