Nieuws

Boekenfestijn Rotterdam

Afgelopen zaterdag ben ik voor het eerst in mijn leven naar een Boekenfestijn geweest. Van 29 januari t/m 1 februari was deze grote boekenmarkt in Ahoy Rotterdam. Samen met mijn schoonmoeder heb ik drie volle tassen gescoord. Je kunt dus wel zeggen dat ons tripje erg succesvol was.

Het Boekenfestijn is een consumentenbeurs met meer dan een miljoen nieuwe boeken en hobby-artikelen op verschillende locaties in Nederland of België. De boeken zijn erg scherp geprijsd en dus goedkoper dan in de boekhandel en bij Bol.com. Aangezien het voor mij de eerste keer was, wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten qua aanbod en prijzen.

In totaal heb ik 10 boeken gekocht, acht voor mezelf en twee voor andere mensen. Zoals je hieronder kunt zien waren alle boeken erg scherp geprijsd zijn al mijn gekochte boeken niet duurder dan €6,99 per stuk.

Matt Whyman – Oink (€6,99)
Bart Wellens – Open boek (gratis)
Steven Hayward – Niets meer te verliezen (€3,99)
Linda van Rijn – Winter Chalet & Piste Alarm (€5,00)
Mark Logue & Peter Conradi – The King’s Speech (€2,99)
Isa Hoes & Barry Atsma – Doordraven en overeind blijven (€4,99)
Tinsley Mortimer – De socialite en de city (€3,99)
Gayle Forman – Als ik blijf (€2,99)
Cecile Narinx – Geluk is een jurk (€1,99)
Ruby Wax – Tem je geest (€6,99)

IMG_9999

IMG_9997

IMG_9994

Open boek gaat over Bart Wellens die profwielrenner is geweest. Mijn vriend is groot fan van wielrennen en heeft zelf ook veel gefietst, dus dit boek nam ik voor hem mee. Dit boek kon ik gratis meenemen, omdat ik via de website van Boekenfestijn een bon had uitgeprint voor een gratis boek. Oink gaat over twee biggetjes die een familie op stelten zetten. Het is een waargebeurd verhaal en omdat mijn moeder heel erg van varkens houdt, vond ik dit alvast een perfect cadeau voor haar verjaardag in maart.

The King’s Speech en Als ik blijf heb ik gekocht naar aanleiding van de verfilmingen. Beide films vond ik erg mooi en daarom ben ik ook erg benieuwd naar de boeken.

Tem je geest en Doordraven en overeind blijven stonden al een hele tijd op mijn wishlist. Toen ik de boeken tegen kwam, belandden ze dus al snel in mijn mandje. De overige boeken zijn impuls aankopen. Geluk is een jurk lijkt me een fijn boek, om wat meer over de fashion wereld te weten te komen. De laatste tijd lees ik regelmatig Young Adult boeken a la John Green. Niets meer te verliezen lijkt in hetzelfde genre te vallen, vandaar dat ik hem besloot mee te nemen. De Socialite en de city is een chicklit die zich afspeelt in New York. Het plot deed me denken aan Gossip Girl en de kaft sprak me heel erg aan. Ook probeer ik de laatste tijd wat vaker thrillers te lezen. Linda van Rijn heeft in haar boek twee verschillende verhalen gebundeld. De verhalen spelen zich af in de sneeuw en voor de prijs van €5,00 kon ik dit boek niet laten liggen.

Voor mij was het Boekenfestijn in elk geval een groot succes en ik ben zeker van plan om vaker te gaan! Het eerste volgende boekenfestijn zal plaatsvinden van 5 tot 8 februari in Maastricht.

Heb jij ook een bezoekje gebracht aan het Boekenfestijn? Zo ja, welke boeken heb jij mee naar huis genomen? Laat het me weten in de reacties!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Eveline 2 februari 2015 at 17:45

  Jemig, wat een hoop boeken! Heel veel leesplezier 🙂

  • Reply Nynke-Boudien 3 februari 2015 at 15:31

   Dankjewel! Genoeg leesmateriaal voor komende tijd inderdaad 😉

  Leave a Reply

  *