Inspiratie, Nieuws

Boekreleases in januari

Elke maand zet ik een aantal boeken op een rij die komende maand nieuw zullen verschijnen. Vandaag os het tijd voor een overzicht van nieuwe boeken in januari 2016!

Duizend stukjes van jou – Claudia Grey
Marguerite groeit op met twee briljante wetenschappers als ouders. Ze hebben een apparaatje uitgevonden waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen en in steeds een andere versie van je eigen leven terechtkomt. Wanneer haar vader wordt vermoord vanwege deze uitvinding, zit ze samen met een van diens studenten de vermoedelijke dader op de hielen en komt terecht in een futuristisch Londen, aan het hof van de Russische tsaar en in een vreselijke wereldwijde overstroming. De kaft van Duizend stukjes van jou vind ik echt prachtig en is voor mij al reden genoeg om dit boek te willen lezen. Duizend stukjes van jou verschijnt op 12 januari. 

Harde lust – Meredith Wild
Erica is hard op weg naar een succesvolle carrière. Met een ijzersterk business plan op zak moet ze alleen nog de juiste investeerder vinden. Wat ze nooit had verwacht gebeurt: ze valt als een blok voor de charmes van haar onweerstaanbare investeerder. Ook investeerder Blake raakt in de ban van Erica’s charme, intelligentie en ambities, en al snel wil Blake niet alleen haar bedrijf, hij wil Erica helemaal. Harde lust is het derde deel uit de serie van Meredith Wild. Ik heb het eerste deel met veel plezier gelezen en deel twee ligt klaar om gelezen te worden. Harde lust verschijnt op 15 januari. 

Zolang er leven is – Hendrik Groen
Nederland leerde Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club, probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken. Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante, ironische humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart. Zolang er leven is, is denk ik het boek waar ik het meest enthousiast over ben. Ik heb zo hard gelachen tijdens voorganger Pogingen iets van het leven te maken. Zolang er leven is verschijnt op 27 januari, ik tel de dagen vast af…

Anna – Niccolò Ammaniti
Nadat een mysterieus virus alle volwassenen heeft uitgeroeid, is Sicilië verworden tot een gigantische ruïne van verlaten steden, afgebrande winkelcentra en onbegaanbare wegen. Alleen de kinderen zijn overgebleven en proberen op het desolate eiland, waar de hitte en de zon het landschap teisteren en overal hongerige wilde honden op de loer liggen, te overleven zonder elektriciteit, vers water en voedsel. Sinds de dood van hun ouders zorgt de dertienjarige Anna voor haar acht jaar oude broertje Astor, aan de hand van het notitieboekje dat haar moeder achterliet. Als Astor wordt ontvoerd, besluit Anna samen met haar hond naar hem op zoek te gaan in de hoop uiteindelijk de overtocht naar het vasteland te maken, op weg naar een nieuwe toekomst. Het plot van Anna doet me een beetje denken aan dat van de televisieserie The Tribe, waar alle volwassenen ook door een mysterieus virus zijn omgekomen. Ik doe mee aan de blogbom rondom dit boek, dat op 15 januari verschijnt.

Overgave #1: Laat me nooit meer los – Maya Banks
Josslyn kent de ware liefde, en ze weet dat ze het niet nog eens zal vinden. Nu ze weduwe is zoekt ze het enige wat haar echtgenoot haar niet kon geven: dominantie. Ze komt terecht in een exclusieve club voor mensen die toegeven aan hun geheimste fantasieën. De laatste die ze daar verwacht tegen te komen is een man die in de zwaarste tijd van haar leven een bron van troost en heimelijk verlangen is geweest: de beste vriend van haar man. Dash heeft jarenlang geworsteld met zijn verliefdheid op de vrouw van zijn beste vriend. Hij wachtte geduldig, bood haar troost en steun toen ze rouwde, en hoopte in stilte dat hij haar ooit meer zou kunnen bieden. Als ze elkaar in de club tegenkomen, denkt Dash eerst dat Josslyn niet weet waar ze aan begint. Als eenmaal tot hem doordringt dat hun behoeften en verlangens perfect op elkaar aansluiten, wil hij nog maar één ding: de eerste en enige man zijn die op de juiste manier van haar houdt, en aan wie ze zich volledig onderwerpt. Laat me nooit meer los is het eerste deel uit een nieuwe, meeslepende trilogie van Maya Banks. Het boek verschijnt op 25 januari.

Hou je adem in – Holly Seddon
In Hou je adem in van Holly Seddon doet journaliste Alex Dale onderzoek naar de zaak Amy Stevenson, die als vijftienjarig meisje werd aangevallen en voor dood werd achtergelaten. De dader is nooit gepakt. Vijftien jaar later ligt ze nog altijd in coma. Alex en Amy zijn even oud en groeiden niet ver van elkaar op. Zowel privé als professioneel gaat het bergafwaarts met Alex, maar deze zaak lijkt haar redding te zijn. Ze stort zich erop, maar wanneer ze dieper graaft, raakt ze in gevaar. Nooit eerder las ik iets van auteur Holly Seddon, maar dit plot sprak me gelijk zó aan. Ik ben heel erg benieuwd. Hou je adem in verschijnt op 5 januari.

Blijf waar je bent – Sharon Bolton
De twaalfjarige Barney heeft dingen gezien die een kind niet zou moeten zien. Hij raakt geobsedeerd door een serie moorden in zijn buurt omdat hij, net als iedereen, weet dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan. En het slachtoffer zal opnieuw een jongen zijn, zoals hijzelf. Het lichaam zal volledig leeggebloed worden achtergelaten op een van de strandjes aan de Thames. En dit kan elk moment gebeuren. Maar er is nog iets, een geheim dat Barney liever niet had geweten, dat hij met niemand durft te delen. Want wie zou een jongen van twaalf geloven? Blijf waar je bent is nog zo’n spannende thriller waarbij het plot me gelijk aanspreekt. Het boek verschijnt op 12 januari.

Verder dan de sterren – Kristin Hannah
Tully Hart doet alles met overgave, gedreven door mooie dromen voor de toekomst en de pijnlijke herinneringen aan haar verleden. Ze denkt dat ze alles aankan. Dan sterft haar beste vriendin Kate. Tully belooft Kate op haar sterfbed dat ze een moeder zal zijn voor haar kinderen. Dat blijkt moeilijker dan ze ooit had kunnen denken… Kates dochter Marah is kapot van verdriet over de dood van haar moeder, en trekt zich steeds verder terug uit het gezinsleven. Niets en niemand lijkt tot haar door te kunnen dringen, ook Tully niet. Tully’s moeder Dorothy liet haar dochter keer op keer in de steek, maar nu Tully voor de grootste uitdaging van haar leven staat, wil Dorothy er voor haar zijn. Maar om eindelijk echt een moeder voor haar dochter te kunnen zijn, zal ze eerst de schokkende geheimen uit haar verleden onder ogen moeten zien. De drie vrouwen zijn elk op hun eigen manier gekwetst en eenzaam. Ze hebben elkaar hard nodig om hun leven weer in eigen hand te nemen, maar kan liefde hun achterdocht en verdriet overwinnen? Verder dan de sterren verschijnt op 11 januari. 

Zand erover – Elsbeth Witt
Fien heeft geen relatie, geen baan en geen vrienden meer. En dat is helemaal haar eigen schuld. Als haar tante overlijdt en er een familiehuis op Vlieland leeg komt te staan, hoeft ze dus niet lang na te denken: ze verhuist. Op Vlieland wil Fien genieten van de rust en de natuur. Geen drama, geen social media en proberen alles zo snel mogelijk te vergeten. In een poging van haar schuldgevoel af te komen wordt Fien plotseling geconfronteerd met haar hartzeer Žn nieuwe gevoelens voor een wel heel charmante boswachter. En danÉ stapt er iemand van de veerpont die ze nooit meer had gedacht terug te zien. Bemoeizuchtige buurvrouwen, oude liefdes, nieuwe romances en een familieraadsel dreigen het rustige eilandleven plotseling in de weg te staan. Maar is dat wel zo erg? Elsbeth Witt schrijft heerlijke boeken voor vrouwen en soms ben je gewoon even toe aan een fijne chicklit. Zand erover verschijnt op 15 januari.

De kogel – Mary Louise Kelly
Ik sluit dit rijtje af met nog een spannende thriller. In 2015 las ik vooral veel YA en NA, maar ik wil dit jaar meer thrillers gaan lezen. Caroline Cashion is zevenendertig, mooi en intelligent, en doceert Franse literatuur aan de universiteit. Maar dan stort haar wereld in als er bij een mri-scan een kogel wordt ontdekt in de achterkant van haar nek. Caroline is verbijsterd, ze herinnert zich niet dat er ooit op haar is geschoten (en zoiets vergeet je toch niet?). Haar ouders bekennen schoorvoetend dat ze haar geadopteerd hebben toen ze drie jaar was, nadat haar biologische ouders in hun eigen huis vermoord werden. Caroline was erbij en raakte gewond. Caroline gaat op zoek naar de waarheid. Waarom werden haar ouders vermoord? Waarom leeft zij nog? Koortsachtig probeert ze haar verleden te ontrafelen voordat de moordenaar haar opspoort. De kogel verschijnt op 14 januari. 

Naar welk boek kijk jij het meest uit?

Liefs,
Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Chantal de Vries 11 januari 2016 at 12:55

    Duizend Stukjes Van Jou las ik in het Engels en ik vond hem erg leuk, dus ik kijk het meeste uit naar deze vertaling, zodat ik met meer mensen over het boek kan praten! (:

  • Leave a Reply

    *