Recensies

Review: Faye en Sean – Marina Folkers

Al een hele tijd geleden had ik via Twitter contact met Marina Folkers, de auteur van Faye en Sean. Zij is in Groningen geboren, dus we hadden gelijk een leuk gesprek. Het duurde even voordat ik haar boek had uitgelezen, want ons verhuizing kwam ertussendoor. Ik had een tijdje geleden al twee hoofdstukken gelezen en op Tweede Kerstdag heb ik Faye en Sean er weer bij gepakt. Toen ik weer verder ging met lezen, kwam ik pas echt goed in het verhaal. Diezelfde avond heb ik het boek nog uitgelezen en het is echt een dik boek met 422 pagina’s. Ik vond het verhaal echt zo fijn weglezen en ik heb zo ontzettend meegeleefd met de personages.

Wanneer Faye tien jaar is, wordt ze door de ondoorgrondelijke Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij volwassen wordt gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg? Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor wat hij het liefste wil in zijn leven? Faye en Sean, a love story is een warme roman met humor en romantiek.

 • Auteur: Marina Folkers
 • Taal: Nederlands
 • 422 pagina’s
 • Uitgeverij: Ellessy
 • oktober 2015
 • Genre: roman
 • ISBN: 9086602983

Faye is nog erg jong wanneer ze door de stoere Sean wordt gered. Sean is zes jaar ouder, maar ze bouwen toch een mooie vriendschap op. Sean heeft een moeilijke jeugd gehad en er blijven nare gebeurtenissen op zijn pad komen. De vrolijkheid en onbevangenheid van Faye weet hem elke keer weer op te beuren en zij weet hem door de moeilijke tijden heen te slepen. Wanneer Faye gaat studeren en Sean de wereld rondreist als beroemde muzikant raken ze elkaar niet uit het oog, al zien ze elkaar wel aanzienlijk minder. Faye komt erachter dat ze op zoek is naar liefde, in de vorm van een vaste relatie. Op dat moment hebben zowel Faye als Sean nog niet door dat ze voor elkaar gemaakt zijn. Hoe het verhaal uiteindelijk afloopt zal ik niet verklappen, maar de titel zegt al genoeg: Faye en Sean, a love story. En dat is het. Een prachtig, meeslepend liefdesverhaal van twee mensen die onvoorwaardelijk van elkaar houden en het lichtpunt in elkaars leven zijn.

Ook al valt het boek in het genre liefdesroman, het verhaal wordt nooit te klef of sentimenteel. De zoektocht naar liefde en geluk en emotionele, heftige verhaallijnen geven het verhaal de diepgang die het nodig heeft. Bij vlagen doen de fragmenten me denken aan New Adult, een genre dat ik zelf heel graag lees, maar dan zonder de stomende sexy scènes. Wat ik erg leuk vond, was dat het verhaal zich in Londen afspeelt. De kaft van het boek past er goed bij en staat heel erg mooi in mijn boekenkast. Dat is altijd een fijne bijkomstigheid! 

Voor mij was dit een hele fijne kennismaking met auteur Marina Folkers en ik hoop dat ze nog veel meer mooie liefdesverhalen op papier zal zetten. Ik ben heel erg enthousiast over Faye en Sean, het verhaal was prachtig en ik baal oprecht dat ik dit boek zo snel heb uitgelezen, ondanks de dikte van het boek. 

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_5686bd2013e1c_selected-products” products=”9200000046134322″ name=”Faye en Sean” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Iris 4 januari 2016 at 20:58

  Oh dit lijkt me een heerlijk boek! Ga hem zeker oppakken!

 • Reply Viivian 7 januari 2016 at 15:15

  Deze lijkt me zo fijn, ik heb ‘m al op mijn lijstje staan!

 • Reply Jessica 9 januari 2016 at 00:56

  Ik baalde ook dat ik hem uit had. Hij had van mij nog wel dikker mogen zijn.

 • Reply Eveline 31 januari 2016 at 19:30

  Ik vind de cover prachtig, maar het verhaal spreekt me eigenlijk niet zo aan.

 • Leave a Reply

  *