Inspiratie, Overig

Reading Challenge 2016 + Boeken die ik in 2016 écht wil gaan lezen

2016 is begonnen en dat betekent dat het tijd is om een nieuwe ‘Reading Challenge’ te starten. Net zoals in 2015, heb ik ervoor gekozen om minimaal een boek per week te lezen. Dat komt dus neer op een leesdoel van 52 boeken. Ik wil me niet teveel druk opleggen, omdat ik minder tijd heb om te lezen doordat ik nu weer een fulltime baan heb. Een boek per week moet vast lukken en ik hoop natuurlijk wel meer boeken te lezen in 2016!

Het lijkt me ook leuk om een aantal boeken te benoemen die ik absoluut in 2016 wil gaan lezen. Er zijn namelijk van die boeken die ik al zo lang graag wil lezen, maar waar het er gewoon nooit van komt om eraan te beginnen. Ik heb er een aantal uitgekomen die ik in 2016 écht van mezelf moet lezen.

Kamer – Emma Donoghue
Het is Jacks verjaardag, hij wordt al vijf. Jack leeft met Mam in Kamer, waarvan de deur op slot zit. Kamer heeft alleen een dakraam en is elf vierkante meter groot. Jack is dol op televisie kijken; Dora de Explorer is zijn vriendin, maar hij weet dat wat hij op televisie ziet niet echt is. Alleen hijzelf is echt, en Mam, en de dingen in Kamer. En Ouwe Nick die ’s nachts vaak komt. Dan zit Jack in de kast en kraakt het bed. Op een dag vertelt Mam hem dat er buiten Kamer ook een echte wereld is. Een wereld waarmee Jack na hun ontsnapping zal kennismaken.

Liefdesbrieven aan de sterren – Eva Dellaira
Het begint allemaal met een opdracht voor Engels: schrijf een brief aan een overleden persoon. Laurel kiest voor Kurt Cobain, omdat haar zus May gek was op zijn muziek. Net als May stierf hij jong. Na die eerste brief schrijft Laurel er nog veel meer aan dode sterren. Ze vertelt over haar leven op school, haar eerste verliefdheid en het verdriet om de dood van haar zus. Maar hoe kun je rouwen om iemand die je nog niet hebt vergeven voor wat zij heeft gedaan?

Onder de ketchupwolken – Annabel Pitcher
Ik heb iets verkeerds gedaan. Wat ik heb gedaan is afschuwelijk, en weet je wat het ergste is? Ik ben ermee weggekomen. Zoe Collins loopt rond met een afschuwelijk geheim en durft niemand in vertrouwen te nemen. Op een dag hoort ze van het bestaan van Stuart Harris, een veroordeelde die in de dodencel wacht op de uitvoering van zijn doodvonnis. Als er iemand is die iets van geheimen, leugens en verraad afweet, is hij het wel, denkt Zoe. Ze besluit hem te schrijven en haar verhaal te vertellen. 

Girl Online On Tour – Zoe Sugg
In het vervolg op Girl Online
 volgen we Penny terwijl ze met Noah op zijn Europese concert tour gaat. Maar wanneer blijkt dat ze Noah moet delen met zijn vol gepakte planning, de band die haar niet lijkt te mogen en berichtjes van fans die haar hart doen zinken, weet Penny niet langer zeker of ze wel klaar is voor een leven op tour. Ze kan het niet helpen haar familie, haar beste vriend Elliot en haar blog Girl Online te missen. Lukt het Penny om haar leven en liefde te balanceren of zal ze alles verliezen wanneer ze haar perfecte zomer tegemoet gaat?

Before – Anna Todd
Before vertelt het verhaal van Tessa en Hardin vanuit het oogpunt van Hardin. Ik vond de After-serie echt onwijs fijn om te lezen, dus ik hoop dat dit een fijne toevoeging aan de serie is. 

Schitterende ruïnes – Jess Walter
Het is 1962. Op de rotsen van het ingeslapen vissersplaatsje Porto Vergogna staat Pasquale, een jonge Italiaan en eigenaar van het enige hotel. In dagdromen verzonken kijkt hij uit over het glinsterende water. Aan de horizon verschijnt een boot met op het dek een prachtige, in wit geklede dame. Ze is een Amerikaanse actrice en doodziek, zo ontdekt hij als ze haar intrek neemt in zijn hotel. Hollywood, vijftig jaar later. Een oudere, Italiaanse heer betreedt het kantoor van filmproducent Michael Deane op zoek naar de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten. Schitterende ruïnes vertelt het meeslepende verhaal van een onmogelijke, maar onverwoestbare liefde. 

In het jaar 2016 wil ik deze boeken in elk geval gaan lezen en ik denk dat dit gewoon mijn To Be Read-lijstje van januari gaat worden. Welke boeken wil jij in 2016 in elk geval gaan lezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Chantal 2 januari 2016 at 10:17

  Schitterende ruïnes vond ik een prachtig boek. Het boek wordt verfilmd, dus daar ben ik stiekem best nieuwsgierig naar 😉
  In 2016 wil ik vooral wat boeken lezen die ik normaal niet zou lezen om zo wat nieuwe dingen te ontdekken.

 • Reply Eveline 2 januari 2016 at 12:29

  Ik wil liefdesbrieven aan de sterren ookk lezen. Ik las er laatst ook al iets over op een andere blog, nu ben ik nieuwsgierig!

 • Reply Daniëlle 2 januari 2016 at 13:36

  Liefdesbrieven aan de sterren, Girl Online On Tour en Kamer wil ik ook graag lezen. Het laatste boek voornamelijk voor de verfilming.

 • Reply Ayla 3 januari 2016 at 20:11

  Liefdesbrieven aan de sterren wil ik ook heel graag lezen! Lijkt me heel mooi
  x

 • Leave a Reply

  *