Recensies

Review: We Were Liars – E. Lockhart

Soms lees je een boek waarvan je na het uitlezen denkt, huh, hoe kan dit, wat heb ik gemist? Dit is ook het geval bij We Were Liars van E. Lockheart. Ik las voor het eerst iets over dit boek op Annemerel.com. Annemerel was ontzettend enthousiast over dit boek en het plot trok me zo aan dat ik besloot het boek aan te schaffen. Ik kende de auteur nog niet, maar het blijkt dat E. Lockheart en meer dan 10 Young Adult romans op haar naam heeft staan. Ik begin steeds meer boeken te lezen in dit genre (bijv. de boeken van John Green, de Hunger Games serie en de Divergent-triologie).

 • Auteur: E. Lockhart
 • Taal: Engels
 • 240 pagina’s
 • Uitgever: Bonnier
 • Mei 2014
 • ISBN: 1471403998
 • Genre: Young Adult

DSC_0067

We Were Liars gaat over de rijke familie Sinclair. Cadence is de oudste kleindochter. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé eiland van haar opa. Ze geniet ontzettend van deze vakanties met haar grote familie. Cadence vormt samen met neef Johnny, nicht Mirren en de knappe Gat de “Liars”. Cadence is stiekem verliefd op Gat en tijdens de 15e zomer op het eiland, op het moment dat het serieus iets kan worden tussen Cadence en Gat, gebeurt er iets. Wat dit precies is komen we als lezer pas aan het eind van het boek te weten. Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Cadence voelt zich niet goed en heeft last van zware migraine-aanvallen. Ze probeert er wanhopig achter te komen wat er is gebeurt tijdens de 15e zomer, aangezien haar familie de gebeurtenis verzwijgt. Gedurende de zomervakantie komen haar herinneringen boven, samen met de vele leugens en familiegeheimen.

Het boek begint wat verwarrend, dit komt mede door de schrijfstijl van de auteur. De auteur gebruikt erg korte zinnen, waar je even aan moet wennen. Ik hou heel erg van een detective-achtig plot, waarin je als lezer erachter moet komen wat er precies is gebeurd en wie de dader is. Op de achterkant van het boek hebben verschillende recensenten en auteurs hun mening over het boek aangegeven. John Green beweert het volgende “Thrilling, beautiful, and blisteringly smart, We Were Liars is utterly unforgettable” en het blad Publishers Weekly zegt dat het boek eindigt met “an ending most readers won’t see coming…it will prompt to return immediately to page one to figure out how they missed it”. Een mening die ik helemaal deel. Tijdens het lezen van het boek zag ik allemaal mogelijk scenario’s voor me, ik kijk veel series en zie plottwists vaak aankomen, maar deze plottwist sloeg alles. Erg knap als je deze ziet aankomen. We Were Liars is een ontzettend goed boek dat ervoor zorgt dat je door wilt lezen op het puntje van je stoel. Een aanrader als je houdt van Young Adult boeken, detective-achtige verhalen en houdt van televisieseries als Revenge en Pretty Little Liars.

Ik heb We Were Liars in het Engels gelezen, maar volgens Bol.com verschijnt de Nederlandse vertaling “Wij Leugenaars” op 14 april 2015 voor €14,99. De Engelse versie is te koop voor €10,99.

[bol_product_links block_id=”bol_54d9201ebe65f_selected-products” products=”9200000026058012,9200000036272787″ name=”We Were Liars” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Femke 4 februari 2015 at 15:23

  Oké, nu maak je me toch echt wel waanzinnig nieuwsgierig naar deze plottwist. Ik hou wel van dit soort onverwachte wendingen. Zeker een boek dat ik in mijn achterhoofd zal houden, dus.

 • Reply Book Haul: Young Adult – Boeken recensies | I heart Books 7 februari 2015 at 13:02

  […] Alle titels van John Green staan er tussen, net als de Maze Runner trilogie van James Dashner en We Were Liars van E. Lockhart waar ik afgelopen week een recensie over […]

 • Reply Kiara 8 april 2021 at 21:38

  Hey! Ken je misschien wat films die goed passen bij het boek of hetzelfde thema hebben? Alvast bedankt😆

 • Leave a Reply

  *