Nieuws

Boekreleases in februari

Elke maand zet ik een aantal boeken op een rijtje die in die maand uit zullen komen. Benieuwd welke boeken er onder andere in februari 2015 uit zullen komen? Lees dan snel verder.

Een meisje is maar half af is geschreven door Eimear McBride. Ik kwam dit boek tegen toen ik op zoek was naar veelbelovende boeken volgens de internationale pers, die dit jaar uit zouden komen. Ik stuitte al snel op Een meisje is maar half af. Het boek is bekroond met de Baileys Women’s Prize for Fiction 2014, de Desmond Elliott Prize 2014, de Goldsmiths Prize 2013, de Kerry Group Irish Novel of the Year 2014 en de Geoffrey Faber prize 2014. Dat moet dus wel een ontzettend goed boek zijn. Een meisje is maar half af, is het ontroerend en aangrijpende verhaal over de relatie van een jonge vrouw met haar broer – een liefdesgeschiedenis, maar een die overschaduwd wordt door de hersentumor waaraan de jongen sinds zijn jeugdjaren lijdt. Het plot klinkt enorm indrukwekkend en dit boek staat dus ook hoog op mijn wishlist. Het boek verschijnt op 24 februari.

Younger, een boek van Pamela Redmond Satran, gaat over Alice. Het meisje heeft maar één wens: de klok 15 jaar terugzetten zodat ze andere keuzes kan maken in haar leven. Maar dat heeft gevolgen die ze niet kan overzien.
Younger wordt beschreven als een hilarisch vermakelijke roman die je weer even terugbrengt naar je eigen jeugd. Het boek is zo goed ontvangen, dat er op dit moment een televisieserie van wordt gemaakt met in de hoofdrol Hilary Duff. De serie wordt geproduceerd door de makers van Sex and the City. Dat moet wel een hit worden toch? Younger komt op 24 februari uit.

Het boek waar ik het meest naar uitkijk is UP van Myrthe van der Meer. Dit is het vervolg op PAAZ, een boek dat gaat over een manisch depressieve vrouw, Emma, die wordt opgenomen in een psychiatrische instelling. Aan het eind van het boek PAAZ mag Emma naar huis en ziet ze het leven weer zitten. In UP, gaat Emma vol goede moed naar het laatste gesprek met haar psychiater, maar dan blijkt dat deze is verdwenen. De vervanger is niet op de hoogte van Emma’s geschiedenis en aan het eind van het gesprek wordt Emma weer opgenomen in de kliniek. Voor de tweede keer. Ik was enorm onder de indruk van PAAZ, omdat er duidelijk naar voren wordt gebracht wat manisch depressiviteit met mensen kan doen en hoeveel dingen er eigenlijk fout gaan in een psychiatrische instelling. PAAZ bevat enorm veel humor, ondanks het zware onderwerp. Ik heb UP alvast gereserveerd en op 24 februari valt het boek op mijn deurmat.

Versplinterd van Dani Atkins wordt beschreven als een boek dat geschikt is voor lezers van Jojo Moyes. Het plot van Versplinterd lijkt wel wat op het eerder genoemde boek Younger van Pamela Redmond Satran. De hoofdrolspeelster Rachel krijgt de kans om een deel van haar leven opnieuw te doen. Vijf jaar geleden stortte haar wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond ook raakte. Als ze op een avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze weer wakker wordt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en haar ex zijn nog bij elkaar en Jimmy leeft nog. Dit klinkt als een typisch boek waar ik van hou. Ik heb gewoon een enorm groot zwak voor chicklits, met een een flinke dosis drama en een mooi verhaal. Versplinderd komt op 24 februari uit.

SJ Watson brengt op 15 februari een nieuwe literaire thriller uit: Tweede leven. Ik hou normaal gesproken niet zo van thrillers, maar de laatste tijd begin ik steeds vaker boeken uit dit genre te lezen. SJ Watson’s vorige week Voor ik ga slapen vond ik echt ontzettend spannend en goed, vandaar dat ik ook zeker Tweede leven wil lezen. In dit boek wordt Julia geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje in Parijs. Van haar zusje’s huisgenote en beste vriendin hoort ze over het dubbelleven dat ze eigenlijk leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje onderzoekt, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia s zoektocht wordt steeds obsessiever en ze belandt in een levensgevaarlijke wereld. Tweede Leven klinkt als een ontzettend meeslepend boek dat je maar moeilijk weg kunt leggen.

De gave van Hanna Mendel gaat over een Hongaars meisje met een droom: ze wil net zo’n beroemde pianiste worden als Clara Schumann. Het verhaal speelt zich af in 1944. Op een dag wordt Hanna’s appartement leeggeruimd en moet ze op transport naar Auschwitz, samen met haar familie. In het kamp blijft haar talent niet onopgemerkt. Ze wordt gesommeerd op auditie te komen bij de sadistische kampcommandant en haar pianospel betovert hem. Vanaf dat moment wordt er van Hanna verwacht dat ze dagelijks voor hem optreedt. Hanna is ontzettend bang voor hem en dat wordt ze ook nog eens smoorverliefd op de zoon van de kampcommandant. Het klinkt als een prachtig oorlogsverhaal en het plot spreekt me enorm aan. De gave van Hanna Mendel is geschreven door Suzy Zail en verschijnt op 16 februari.

Met een knipoog is het nieuwe boek van chicklit-schrijfster Marian Keyes. Het verhaal draait om Stella Sweeney die de New Yorkse droom leeft: ze is schrijfster van een succesvol zelfhulpboek en is te gast geweest bij alle bekende talkshows in Amerika. Dit glamoureuze leven was echter van korte duur en nu woont Stella helaas weer op een klein zolderkamertje in Dublin, met een writer’s block en een doos vol roze koeken. Ze probeert er alles aan te doen om haar succesvolle leventje weer terug te krijgen, maar dit blijkt niet zo makkelijk. Met een knipoog klinkt als een heerlijke chicklit, maar een leuk plot. Het boek verschijnt op 17 februari.

Tenslotte wil ik graag Het meisje met alle gaven van M.R. Carey lezen. Het boek valt in het genre thriller en het plot spreekt me enorm aan. Het plot wordt als volgt beschreven: Elke ochtend wacht Melanie in haar cel tot ze wordt opgehaald en naar het klaslokaal wordt gebracht. Als ze aan de beurt is, houdt Sergeant haar onder schot terwijl twee van zijn mannen haar in de rolstoel vastgespen. Ze vinden haar niet aardig, denkt ze. Ze grapt dat ze niet zal bijten. Maar niemand lacht. Klinkt als een heftig en ingrijpend, maar indrukwekkend verhaal. Het meisje met alle gaven verschijnt op 24 februari.

Zit er een boek bij dat jij graag zou willen lezen? Zijn er andere titels waar jij naar uit kijkt? Laat het me weten in de reacties!
Liefs,
Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Femke 6 februari 2015 at 14:57

    Wat ontzettend fijn om zo even een overzicht te zien. Ik ben vooral ontzettend benieuwd naar het boek Younger. Zeker ook vanwege de gelijknamige tv-serie. Ik ben namelijk GROOT fan van Hilary Duff 😉

  • Reply Coenraad de Kat 21 februari 2015 at 14:01

    Ik heb net het meisje met alle gaven uit en moet zeggen aangenaam verrast. Heb ook de boeken die hier boven vermeld staan bekeken en De gave van Hanna Mendel zou ik nog wel willen lezen. SJ Watson intrigeert me ook maar zal dan waarschijnlijk eerst zijn vorige boek moeten lezen

  • Leave a Reply

    *