Nieuws

Boekreleases in mei

Elke maand zet ik een aantal boeken op een rijtje die in die maand uit zullen komen. Benieuwd welke boeken er in mei 2015 uit zullen komen? Lees dan snel verder.

Processed with Moldiv

Processed with Moldiv

After 2: Je kan niet leven zonder hem – Anna Todd
De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is… Ik las het eerste deel van de After-serie binnen twee dagen uit en bleef compleet verward achter door het einde, dus ik kan niet wachten om het vervolg te lezen. Het vervolg verschijnt op 19 mei.

Aangetast – Loes den Hollander
Tien jaar nadat Lieve Metselaer werd geschept door een auto en dit niet overleefde, worden de dader van dit ongeluk en de vader van Lieve opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen die hen erg kwetsbaar maken. Er ontwikkelt zich een duistere en onaangename strijd die consequenties heeft voor persoonlijke en zakelijke relaties. Niemand weet wie de belager is, maar het is duidelijk dat deze moet worden gestopt voordat de volledige waarheid over het ongeluk dat Lieve het leven kostte bekend zal worden. Want deze waarheid is een beerput die beter gesloten kan blijven. Aangetast verschijnt op 6 mei.

Het meisje in de trein – Paula Hawkins
Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien? Het meisje in de trein verschijnt op 6 mei.

Het gerecht – Inge Ipenburg
Sandra Hazelaar is een voormalig actrice die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar huiskamerrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop. Zij herkent de verkrachter als de strafadvocaat mr. Joachim Hansson, die regelmatig aanschuift aan de desk van een entertainmentrubriek. En hij herkent Sandra. Gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel wil Sandra alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren. De macht van Hansson reikt echter ver, heel ver. Hij zorgt ervoor dat haar zorgvuldig opgebouwde leven en reputatie als een kaartenhuis in elkaar storten. Sandra verliest de grip op haar leven en vrienden, terwijl Hansson de dans lijkt te ontspringen. Het gerecht verschijnt op 26 mei.

De anderen 2: Zwarte veren – Anne Bishop
Nu Meg gesetteld is in het Stadspark van de Anderen staat ze voor een nieuwe uitdaging: een eigen leven opbouwen met haar nieuwe buren. Voor zowel Meg als de Anderen is dat zoeken, want Meg is iets ánders – maar geen Ander. Dan wordt de fragiele rust verstoord als een illegale drug opduikt die zowel mensen als Anderen tot moorden aanzet. Opnieuw staan de verhoudingen tussen beide kampen op scherp. Als Meg begint te dromen over bloed en zwarte veren in de sneeuw, is het aan Simon Wolfgard om uit te zoeken of het om een herinnering of een profetie gaat. De anderen 2 – Zwarte veren verschijnt op 19 mei.

Dan zijn er ook nog een aantal Engelstalige boeken die in de maand mei uitkomen. Ik lees zelf erg graag in het Engels en soms kijk ik zo uit naar een boek, dat ik niet kan wachten op de Nederlandse vertaling.

In real life – Joey Graceffa
Voor fervente YouTubers is Joey Grafecca geen onbekende naam. Joey maakt filmpjes over zijn leven en is de volgende YouTuber die een boek uitbrengt, Het lijkt wel een beetje een trend te worden dat alle YouTubers en bloggers een boek schrijven, maar dat mag de pret niet drukken. In real life gaat over het leven van Joey dat hij tot nu toe heeft geleefd. Hij heeft het niet makkelijk gehad, hij werd bijvoorbeeld gepest op school en ook de relatie tussen hem en zijn familie was lastig. In real life verschijnt op 19 mei.

Always the bridesmaid – Lindsey Kelk
Ik heb al verschillende boeken gelezen van Lindsey Kelk, voor mij is zij een van de leukste chicklit schrijfsters. Het plot van Always the bridesmaid doet me denken aan de film 27 Dresses. De vrolijke Maddie wordt altijd als bruidsmeisje gevraagd, omdat ze zo vrolijk en enthousiast is. Maar eigenlijk is Maddie helemaal niet zo gelukkig en ze vraagt zich af wanneer het eigenlijk haar beurt is om te trouwen. Always the bridesmaid verschijnt op 7 mei.

Naar welke boeken kijk jij uit? Heb je nog tips voor mij? Laat het me weten in de reacties!

Liefs,

Nynke-Boudien

Afbeelding bron: Stylecaster

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Eveline 1 mei 2015 at 10:19

  Ik ben heel benieuwd naar het boek van Lindsey Kelk! Maar Het Gerecht van Inge Ipenburg is toch vorig jaar al uitgelezen? Toen kreeg ik die als recensie-exemplaar en zag ik ‘m overal in de winkels liggen.

  • Reply Nynke-Boudien 1 mei 2015 at 12:17

   Oh dat zou goed kunnen! Aan de prijs te zien is dit dan een goedkopere paperback. Ik heb het boek zelf nog niet gelezen. Was het een aanrader?

 • Reply Wendy 1 mei 2015 at 21:16

  Ben erg benieuwd naat ” het meisje in de trein”. Ik lees nu ” Mad about you” van Sinead Moriarty, een heel fijn boek dat leest als een chicklit maar gelijktijdig ook over serieuze zaken gaat. Echt een aanrader!

 • Leave a Reply

  *