Nieuws, Overig

Tip: Literaire juweeltjes

Laatst liep ik rond op het station in Leeuwarden, mijn trein had vertraging, dus ik liep even de Bruna in. Daar zag ik een tafel vol met kleine boekjes die mijn aandacht trokken. Deze kleine boekjes, heten eigenlijk ‘Literaire juweeltjes’ en worden uitgegeven door uitgeverij B for Books. De prijs van deze literaire juweeltjes is 1,50 en ze bevatten ook allemaal een kortingsbon voor een boek van de desbetreffende auteur.

De boekjes bevatten allemaal ongeveer 64 pagina’s en hebben een klein formaat, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn voor onderweg. Ideaal om te lezen in de trein dus. Ik heb wat onderzoek gedaan naar de literaire juweeltjes en het blijkt dat dit concept al sinds 2006 bestaat. Jaarlijks wordt er een nieuw aantal juweeltjes uitgebracht.

In 2015 zijn de volgende acht titels uitgebracht:

 • Perron 11b – Esther Gerritsen
 • Botte Hollanders – Herman Pleij
 • Altijd dezelfde dans – Kristien Hemmerechts
 • De meneer van kilometer 84 – Lieve Joris
 • Het penopauze peloton – Tosca Niterink
 • Gestolen – Charles den Tex
 • Twee vliegers onder het matras – Marion Bloem
 • Kompas – Isa Hoes

Voor mij is dit echt een fijne manier om kennis te maken met een nieuwe auteur, ik was bijvoorbeeld nog niet bekend met Herman Pleij. Het boekje van Isa Hoes zag ik bij Bruna niet liggen, maar ik gok dat deze dan ook erg populair is. Ik ga hem proberen of ik hem nog ergens anders kan krijgen.

Ben jij al bekend met deze literaire juweeltjes?

Liefs,

Nynke-Boudien

P.S. Dit is overigens geen gesponsorde post, maar gewoon een leuke tip!

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Marloes | Bladzijde26 17 augustus 2015 at 12:04

  Ik ken ze wel, heb ze zelfs regelmatig gekocht maar ben laatst tot de conclusie gekomen dat het dan daarbij blijft. Ze lagen allemaal ongelezen in de kast. Ik houd blijkbaar niet van dunne boekjes, boekenweekgeschenken blijven bij mij ook altijd heel lang liggen. Maar als je geen last hebt van mijn ‘kwaal’ is het inderdaad een leuke manier om kennis te maken.

 • Leave a Reply

  *