Evenementen

Verslag Moon Young Adult Meetup

Een tijdje geleden ontving ik van uitgeverij Moon een uitnodiging om aanwezig te zijn bij een Young Adult meetup. Moon heeft al verschillende jeugd- en YA boeken uitgebracht, waaronder Waar het licht is van Jennifer Niven, Als ik blijf van Gayle Forman en de reeksen van Cassandra Clare. Afgelopen donderdag was het zover en reisde ik af naar het prachtige pand van Overamstel Uitgevers in Duivendrecht. Samen met negen andere bloggers en het team van Moon hebben we een gezellige middag gehad, onder het genot van lekkere hapjes en drankjes.

De meetup begon met een voorstelrondje, iets dat ik zelf altijd best spannend vind. Er was sowieso veel interactie tussen de bloggers en het Moon-team. Uitgever Marieke Woortman vertelde vervolgens iets meer over de lopende projecten bij Moon, bijvoorbeeld de eerste YA van Sophie Kinsella die het erg goed doet en de boeken die we in het najaar kunnen verwachten. Half oktober verschijnt bijvoorbeeld Hier was ik van Gayle Forman. Zowel de flaptekst als de kaft spreken mij erg aan, dus dit is zeker een boek dat ik graag zou willen lezen.

20150813_154606

Een boek dat pasgeleden is verschenen van dezelfde auteur is Wacht op mij. Dit is het vervolg op Als ik blijf en het boek is opnieuw uitgebracht met een nieuwe kaft en wow, wat is die mooi geworden. Deze kaft spreekt mij veel meer aan dan de oude en ik hoop ook echt dat de verkoop omhoog zal gaan met deze nieuwe kaft. Ik heb de Engelse versie al gelezen en het verhaal is zo mooi, echt het lezen waard. Boeken in een nieuw jasje steken is sowieso iets waar Moon zich mee bezig houdt. De boeken uit de Hush Hush-serie van Becca Fitzpatrick hebben ook een nieuwe kaft gekregen, een prachtige zwart/witte kaft die mij persoonlijk heel erg aanspreken.

20150813_154558

Tijdens deze middag kwam duidelijk naar voren dat de kaft van een boek voor een groot deel bepaalt of een boek je aanspreekt of niet. Boeken met een getekende voorkant zoals Een weeffout in onze sterren van John Green en Onder de ketchupwolken van Annabel Pitcher spreken de meesten meer aan dan wanneer er bijvoorbeeld mensen of alleen hoofden op de cover staan. Ik hou persoonlijk zelf ook meer van abstracte of getekende kaften, omdat ik dan zelf een voorstelling kan maken van het uiterlijk van de personages.

Ook werd er alvast een tipje van de sluier opgelicht van projecten die er in 2016 aankomen. Ik weet niet in hoeverre ik dit allemaal mag delen, maar ik kan wel alvast verklappen dat er mooie boeken aankomen voor liefhebbers van science fiction. Na afloop werd er nog een groepsfoto gemaakt voor de fantastische boekenkast, die écht veel groter is dan de foto doet lijken. Ook kregen we een fijne goodiebag mee naar huis, met een exemplaar van Kapot van Carry Slee, een toffe zonnebril á la Audrey uit Niet te filmen, de dvd van The Mortal Instruments en een exemplaar van Wacht op mij van Gayle Forman.

20150813_164416

Bij Moon hebben ze goed door dat bloggers steeds invloedrijker worden en dat recensies van bloggers meer worden gewaardeerd dan recensies uit bijvoorbeeld kranten als de Volkskrant. Bloggers trekken ook een ander leespubliek aan en de mening van een blogger wordt serieus genomen. Persoonlijk vind ik het heel fijn dat uitgeverijen dat doorkrijgen en bloggers betrekken bij hun PR- en marketingplan. Er werd aan ons gevraagd wat voor feedback wij hadden wat betreft hun Twitterkanaal en website en wat wij graag op Social Media voorbij zien komen. Het werd gelijk duidelijk dat persoonlijk tweeten erg aantrekkelijk wordt gevonden, zodat je ook de mensen achter de uitgeverij beter leert kennen. Uitgeverijen zouden Social Media dus niet alleen als promotiemethode moeten gebruiken, maar ook als manier om interactie te krijgen met hun volgers, of dat nu boekenbloggers zijn of gewone lezers.

Ik wil uitgeverij Moon nogmaals bedanken voor de uitnodiging. Ik vond het een ontzettend leuke middag en ik heb veel andere bloggers leren kennen. Wat ik erg leuk vond, was dat bij deze meetup zowel kleine en grote bloggers werden uitgenodigd. Er wordt dus niet alleen gekeken naar het bereik en het aantal volgers, maar ook naar de kwaliteit van een blog en de content die op de blog wordt geplaatst. Ik vond het erg leuk dat deze middag veel meer was dan een presentatie van de najaarsbrochure van de uitgeverij en dat de mening en feedback van boekenbloggers waardevol wordt gevonden.

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron groepsafdeling: Uitgeverij Moon

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) 15 augustus 2015 at 08:57

  Leuk verslag en fijn om je eens in het echt te zien 😀

 • Reply Anneke 15 augustus 2015 at 10:14

  Wat leuk om jouw verslag te lezen! 😀 Ik vond het supergezellig. 🙂 En ik heb nu zin om ALs ik blijf & Wacht op mij te lezen.

 • Reply Ilse 15 augustus 2015 at 18:27

  Woa, al die boeken… <3

 • Leave a Reply

  *