Recensies

Review: Lief – Jackie van Laren

Eindelijk, het tweede deel uit de Q-serie van Jackie van Laren is verschenen. Ik genoot heel erg van Zin, dat een aantal maanden geleden uitkwam. Mocht je deel 1 uit deze serie nog niet hebben gelezen, dan zou ik niet verder lezen want de recensie kan spoilers over deel 1 bevatten.

In Lief, het tweede deel in de driedelige Q-serie van Jackie van Laren, zit Nina thuis met een gebroken hart. Na een heftige maand samen heeft Q haar zonder verdere uitleg weggestuurd. Hij heeft meteen een nieuwe vriendin, een fotomodel. Maar als Nina door oud-collega Leo wordt meegenomen naar de uitreiking van een prestigieuze dance-award, waar Q voor genomineerd is, merkt ze dat de aantrekkingskracht tussen haar en Q nog geen spat verminderd is. 

  • Auteur: Jackie van Laren
  • Taal: Nederlands
  • 336 pagina’s
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Augustus 2015
  • Genre: Chicklit / Roman
  • ISBN: 9022574059

Nadat Zin eindigde met een keiharde cliffhanger, kon ik niet wachten om deel 2 in handen te krijgen. Gelukkig was Boekerij ontzettend aardig om een exemplaar naar mij op te sturen. Twee dagen later had ik het boek uit. Net als Zin, las ik ook dit deel weer in sneltreinvaart uit. Het verhaal is leuk, spannend en leest lekker weg.

Wat de Q-serie zo aantrekkelijk maakt is dat het vele actuele thema’s kent: de DJ-wereld, feesten, seks, drank en drugs. Het verhaal speelt zich in Nederland af, waardoor veel locaties bekend zij en je er echt een beeld bij krijgt. De auteur heeft deze thema’s goed gecombineerd met het (cliché) verhaal van de personal assistent die valt voor de charmes van haar baas. De liefde bloeit op tussen de twee, maar de baas kent een duister verleden waardoor hij snel in zichzelf gekeerd raakt en niet zo’n prater is. Wat dat betreft heeft de auteur dat mooi afgekeken bij E.L. James, auteur van de bekende 50 tinten grijs reeks. Q mag dan knap, steenrijk, ontzettend succesvol zijn, hij is ook maar gewoon man die ‘lief’ wil worden gevonden. Ondanks dat er veel seks voorkomt in het verhaal, voert dat absoluut niet de overtoom. De seksuele scènes worden niet tot in detail beschreven, maar de geschiedenis van Q en de crisis in zijn bedrijf staan centraal in dit tweede deel.

Ook de persoonlijke groei die Nina doormaakt in de korte tijd dat ze Q kent is interessant om te lezen. Zelf omschrijft ze zichzelf als ‘verslaafd aan Q’. Ze doet alles voor hem kan hem eigenlijk niets weigeren, ook al cijfert ze haar eigen gevoelens weg. De wereld van Q is zo anders dan die van Nina, dus het is logisch dat ze hiervan in de war raakt.

Net als voorganger Zin, eindigt Lief ook met een cliffhanger, die ik persoonlijk niet zo zag aankomen maar die ik wel kan begrijpen. In oktober verschijnt het laatste deel uit deze serie, genaamd Ziel. Ik tel de dagen alvast af….

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_55c9b88eeb1ec_selected-products” products=”9200000040664649,9200000040681789″ name=”Lief” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*