Recensies

Review: Vind ik leuk! – Lena Miller

Kiki weet niet wat haar overkomt wanneer alles wat ze op haar online profiel plaatst, uit blijkt te komen. Nadat ze per ongeluk al aardig wat schade heeft aangericht, waaronder het letterlijk dood laten vallen van haar docente Engels, beseft ze dat de mogelijkheden om haar leven er leuker op te maken eindeloos zijn. Dat mag ook wel, want sinds haar moeder de benen heeft genomen en Kiki is achtergebleven met haar wereldvreemde vader, ziet haar wereld er niet al te rooskleurig meer uit. Kiki plaatst de ene wensupdate na de andere, maar alles wat ze laat gebeuren pakt heel anders uit dan ze had gehoopt. Kan ze de narigheid die ze heeft veroorzaakt nog herstellen? En kan ze accepteren dat het echte leven niet zo perfect is als zij graag zou willen?

Een aantal weken geleden ontving ik een e-mail van Lena Miller waarin werd gevraagd of ik het leuk zou vinden om Vind ik leuk! te recenseren voor mijn blog. Natuurlijk! Een aantal dagen ontving ik het boek en vandaag is het tijd voor mijn recensie.

Vind ik leuk! schetst een ontzettend leuk en grappig verhaal dat je meeneemt in de wereld van Kiki. Via haar profiel op het online platform #Hashtag kan Kiki kan met haar wensupdates alles vragen wat haar hartje begeert, maar ze kan nog niet alle consequenties hiervan overzien. Alles wat ze wenst komt namelijk uit en dit heeft rare gevolgen. Is Kiki nog op tijd om grote schade te voorkomen?

Het verhaal springt van de online wereld naar de offline wereld en ook al zijn de gebeurtenissen niet altijd even realistisch, het voelt wel allemaal erg realistisch aan. Het verhaal is vlot geschreven en schrijfstijl van de auteur is heel erg beeldend waardoor het boek fijn wegleest. De doelgroep van het verhaal is toch wel een flink stuk jonger dan ik ben, maar ik kon me toch heel goed inleven in Kiki. Sociale media beïnvloeden zijn dagelijkse leven ook, niet in dezelfde mate als bij Kiki, maar hierdoor snap ik als lezer van de keuzes die zij maakt.

Vind ik leuk! is een hele leuke en fantasierijke jeugdroman die de mogelijke gevaren van sociale media op een laagdrempelige manier naar voren brengt. Aanrader! Ben jij benieuwd geworden naar dit boek?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*