Evenementen

#ohmybookathon

Afgelopen weekend deed ik mee aan de ‘Ohmybookanthon’ georganiseerd door de meiden van Oh My Book. Dit is een ‘Readathon’, wat inhoudt in dat je in een korte tijd zoveel mogelijk moet lezen. De Ohmybookathon is afgelopen donderdag begonnen en duurt tot aankomende dinsdag. Ik besloot om alleen in het weekend mee te doen, want doordeweeks had ik het simpelweg te druk met rijles en werk. Voor mij was het de eerste keer dat ik meedeed aan zoiets, maar ik vind het zeker voor herhaling vatbaar. Ik vond het erg leuk om te zien dat iedereen zijn of haar progressie zo goed bijhield, met tweets en hashtags.

Zelf wilde ik graag 3 boeken lezen: Niet te filmen van Sophie Kinsella, Running like a girl van Alexanda Heminsley en Central Park van Guillaume Musso. Een Young Adult boek, een non-fictie boek en een Thriller. Ik koos voor deze diversiteit, zodat ik een genre niet beu zou worden. Ik heb de eerste twee titels netjes uitgelezen en ben in Central Park ongeveer halverwege. Ik heb niet constant gelezen, want ik heb ook hardgelopen, ben bij mijn ouders langs geweest en heb boodschappen gedaan. Toch had ik denk ik niet zoveel gelezen als ik niet zo was gemotiveerd door de #ohmybookathon. Over deze drie boeken komt nog een uitgebreide recensie online, maar ik vond het leuk om wel alvast te vertellen of ik een boek zou aanraden of niet.

Niet te filmen
Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar. Audrey kan met hem over haar angsten praten zoals ze dat nog nooit met iemand anders heeft kunnen doen.

Ik had hele hoge verwachtingen van dit boek, ik ben namelijk al jaren groot fan van Sophie Kinsella. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wat moeilijk in het verhaal kwam, maar halverwege werd het verhaal zo lief en leuk. Ik vind dat Sophie Kinsella heel goed een kijkje geeft in het hoofd van een meisje met een angststoornis. Aanrader!

Running like a girl
Gedesillusioneerd door het krachthonk en het geyoga beu besloot Alexandra Heminsley te gaan hardlopen. Ze koesterde hoge verwachtingen: de kont van een atlete, het middel van een supermodel, de snelheid van een gazelle. De eerste poging verliep niet bepaald goed. Zes jaar later heeft ze op twee continenten vijf marathons gelopen. Haar vader zei het al: je loopt evenzeer met je hoofd als met je benen. En daarom is dit een boek over hardlopen dat niet alleen maar over hardlopen gaat.

Ik vond dit echt een ontzettend leuk en inspirerend boek. Echt een aanrader voor iedereen die houdt van hardlopen en wil gaan hardlopen. Ik voelde me zo geïnspireerd en gemotiveerd na het lezen van dit boek, het is mijn droom om ooit een (halve) marathon te lopen en waarom zou ik het niet gewoon proberen?

Central Park
De Parijse rechercheur Alice Schafer en de Amerikaanse Gabriel Keyne worden wakker op een bankje in Central Park, aan elkaar geketend met handboeien. De twee kennen elkaar niet en weten niet hoe ze hier terechtgekomen zijn. Het laatste wat Alice zich herinnert is dat ze de avond ervoor met haar vriendinnen uit ging in Parijs en het laatste wat Gabriel nog weet is dat hij pianospeelde in een club in Dublin. Nu heeft Alice een vreemd wapen in de binnenzak van haar jas en bloed op haar shirt. Onmogelijk? En toch…

Dit boek heb ik nog maar voor de helft gelezen, dus ik kan er nog geen goed oordeel over geven. Tot nu toe vind ik het erg spannend en dat het verhaal zich in New York afspeelt maakt het voor mij alleen nog maar leuker.

Heb jij ook meegedaan aan de Ohmybookathon? Welke boeken heb jij gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lieke 20 juli 2015 at 14:54

    Goed bezig! Ik doe er zelf niet aan mee. Waarom niet? Geen idee eigenlijk. Het is me allemaal een beetje voorbij gegaan omdat ik zelf niet zo actief ben geweest in het blogwereldje de afgelopen tijd.

  • Leave a Reply

    *