Evenementen

Verslag van het #VIBYAevent bij Luitingh-Sijthoff

Al een hele tijd geleden kreeg ik een hele leuke uitnodiging voor het#VIBYAevent in mijn mailbox. Op vrijdagmiddag 23 oktober zou er een hele gezellige boekenbloggersmiddag plaatsvinden in het pand van Luitingh-Sijthoff. Via Twitter en Instagram werd afgelopen week al duidelijk hoeveel en welke leuke medebloggers allemaal aanwezig zouden zijn, ik zou een aantal bekende gezichten zien en ook een heleboel nieuwe mensen leren kennen. Afgelopen vrijdag reisde ik af naar Amsterdam en wat was het een ontzettend leuke en gezellige middag.

Nadat we met een hele groep bloggers hadden verzameld op Amsterdam Centraal, gingen we met de bus richting de Oostenburgervoorstraat. Het pand was ontzettend mooi en hip, het lijkt me echt een feestje om daar elke dag te kunnen werken. We werden hartelijk ontvangen door Stéphanie Prinse en Thille Dop. Vervolgens kregen we verschillende korte presentaties van Darcy en Jade, die bekend zijn van het YouTube-kanaal De Theemutsen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier nog nooit van gehoord, maar ik ben de doelgroep dan ook al een klein beetje ontgroeid. Darcy en Jade maken filmpjes over alles wat met seks te maken heeft en ze hebben inmiddels al 35.000 abonnees op hun kanaal. Het lijkt inmiddels een trend te worden dat YouTubers een boek uitbrengen en hier doen De Theemutsen vrolijk aan mee. In hun boek Let’s talk about seks beantwoorden ze de meestgestelde vragen over seks en geven ze handige tips.

IMG_0722

IMG_0719
De volgende presentatie had ook met YouTube en het maken van filmpjes te maken. Tim Beudel van Tuvalu media vertelde over het veranderende kijkgedrag van televisiekijkers. Tim Beudel is onder andere verantwoordelijk voor programma’s Brugklas en Ali B op volle toeren en nu heeft hij ook een aantal YouTube kanalen opgericht die ontzettend succesvol zijn. Het was bijzonder om te zien dat onder de grote groep bloggers nog niemand écht de stap heeft durven maken om filmpjes over boeken te maken. Toch is het volgens Tim goed om je te oriënteren op dit gebied, want per minuut wordt er voor 300 uur aan content bij op YouTube. Dat is echt bizar veel! Persoonlijk hou ik zelf heel erg van schrijven en ik zie mezelf nog niet zo snel op YouTube staan, maar wie weet in de toekomst…

IMG_0727
Manon Spierenburg vertelde daarna iets over haar gloednieuwe serie Out there, welke wordt omschreven als ‘een legendarisch avontuur over een spannende zoektocht in een wonderbaarlijke, parallelle wereld.’ Het plot is geïnspireerd op de serie Lost en het verhaal gaat over jezelf overwinnen. Het eerste deel uit deze trilogie, De kristallen sleutel, verschijnt begin november. Mijn verwachtingen zijn heel hoog voor dit boek!

IMG_0731
Lotte Stegeman, hoofdredacteur van Kidsweek & 7Days sloot deze middag af. Zij vertelde dat de journalistiek het moeilijk heeft, aangezien het nieuws tegenwoordig overal gratis te lezen is. Daarom werkt Lotte nu ook met een aantal bloggers, die regelmatig stukjes schrijven voor de website van 7Days, over bijvoorbeeld bijbaantjes en koken. Volgens Lotte is het belangrijk dat blogs herkenbaar, goed geschreven, verfrissend en nuttig zijn.

IMG_0735
Daarna stonden er een heleboel lekkere hapjes en drankjes klaar en konden we nog even napraten met de sprekers van die middag, medewerkers van de uitgeverij en natuurlijk met alle andere boekenbloggers. Zelf heb ik nog een hele tijd staan kletsen met Jackie van Laren, bekend van de Q-serie, waar ik al veel lovende recensies over heb geschreven. Ook konden we onze exemplaren van Let’s talk about seks en De kristallen sleutel door de auteurs laten signeren.

IMG_0734
Na deze gezellige borrel, ging ik met een volle goodiebag weer terug naar huis. Deze goodiebag was ook echt fantastisch, ik heb spierpijn van het tillen maar dat was het ontzettend waard. Ik heb een exemplaar van het gloednieuwe boek van De Theemutsen mee naar huis gekregen, net als het eerste deel van de Out there-serie van Manon Spierenburg. Ook kregen we nog twee manuscripten mee naar huis, wat een eer dat wij deze exemplaren alvast mogen lezen. Het gaat om het eerste deel uit de Goddelijk-serie van Josephine Angelini en ik hoorde van een aantal bloggers dat dit echt een pareltje is. Ook kregen we het manuscript Liefdesbrieven aan de sterren van Ava Dellaira mee naar huis. De kaft en de flaptekst zien er ontzettend goed uit, dus hier ben ik ook heel erg benieuwd naar. Ook zaten er een aantal boekenleggers in de goodiebag en daar kun je er toch nooit genoeg van hebben.

Ik wil Luitingh-Sijthoff nogmaals ontzettend bedanken dat ik aanwezig mocht zijn bij deze leuke middag, ik kan niet wachten om al die mooie boeken te gaan lezen!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lindsey Welters 25 oktober 2015 at 11:38

  Het was leuk om je dan eindelijk te ontmoeten! We zien elkaar vast wel op toekomstige events 🙂

  • Reply Nynke-Boudien 27 oktober 2015 at 11:46

   Dat denk ik ook, superleuk om je eens ‘live’ te hebben gezien na al dat geklets op Twitter 😉

  Leave a Reply

  *