Evenementen

Kinderboekenweek 2015

Naast dat er jaarlijks een Boekenweek plaatsvindt voor volwassen lezers, vindt er ook elk jaar in oktober een Kinderboekenweek plaats. Ik ben al heel mijn leven lang jarig tijdens de Kinderboekenweek en kreeg dus ook elk jaar opnieuw een kinderboek + het Kinderboekenweekgeschenk. Ik weet nog heel goed dat er vroeger rond dit tijdstip een nieuw boek in de Hoe overleef ik– serie van Francine Oomen uitkwam en dat ik ontzettend blij was als ik die cadeau kreeg.

Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Simon van der Geest, bekend van de jeugdboeken Spijkerzwijgen en Spinder. Met de laatste titel heeft hij de Gouden Griffel in 2013 in de wacht gesleept. Het thema van dit Kinderboekenweek van dit jaar is ‘Raar maar waar’.

Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Tenminste, dat doet Ro. Samen met zijn vrienden Archie en Lela begint hij in een afgelegen schuur aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft, hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is…

uitgave1-geschenk-206x300

Het Kinderboekenweekgeschenk is jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar in de boekhandel, bij aankoop van ten minste € 10,- aan kinderboeken. Ook verkrijgbaar als e-book, luisterboek, grootlettereditie en in braille.

Op zondag 18 oktober 2015 is het Kinderboekenweekgeschenk niet alleen een mooi boek, maar ook een toegangskaartje voor wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland! Maar liefst 22 wetenschapsmusea en science centra zijn op zondag 18 oktober gratis toegankelijk op vertoning van het Kinderboekenweekgeschenk. Bij deze musea ontdek je de meest uiteenlopende raar-maar-ware weetjes.

Ga jij nog een kinderboek aanschaffen tijdens de Kinderboekenweek?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*